Milline on naiste kõige halvem harjumus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millal oli viimane kord, mil sa ebaõnnestunud soengu või inetu vistriku pärast virisesid? Tõenäoliselt leidis see aset hiljuti.

Today ja AOL viisid läbi uuringu, millest selgus, et 77 protsenti täiskasvanud naistest kurdavad vähemalt korra kuus mõnele sõbrannale või kallimale seda, et miski nende välimuse juures ei meeldi neile, kirjutab Women's Health Magazine.

Võib ju öelda, et mis selles ikka halba on, kõik virisevad mõnikord oma välimuse üle, ent tegelikult võivad vingumisel olla mõned halvad kõrvalmõjud.

Eneseabiraamatu autor Elizabeth Lombardo ütles, et virisemine on negatiivne tegevus ja kui me kuuleme end oma välimust maha tegemas, siis võtame selle mõtte ja hoiaku veelgi kindlamalt omaks. «Esialgu võivad olla ainult juuksed need, mille üle me kurdame, kuid negatiivsus hakkab lõpuks mõjutama kogu meie elu,» sõnas Lombardo. Tulemuseks on see, et kuuled oma peas väga tihti seda näägutavat häält, mis pole kunagi millegagi rahul.

Kõige hullem on Lombardo sõnul aga see, et taoline käitumine on nakkav. Kui sõbranna räägib meile, et ta pole rahul oma küüntega, siis me automaatselt vastame talle millegi sarnasega («Ma mõistan, mulle ka ei meeldi (enda juures) ... või ...»). Lombardo ütles, et sellest saab justkui võistlus.

Kuidas sellest nõiaringist välja saada ja negatiivsus seljatada? Kui sa räägid enda kohta pidevalt vaid halba, õpi mõistma, kui võimsad taolised kommentaarid on ja keskendu parem sellele, mida head sa enda kohta tahaksid öelda.

Teine oluline näpunäide on see, et kui keegi sulle komplimendi teeb, ära vaidle talle vastu («Nalja teed? Mu küüned on ju nii koledad!»), vaid täna teda komplimendi eest.

Ära karda ka oma sõbrannadele öelda, et nad peaksid õppima komplimente vastu võtma ja lõpetama virisemise. Sel viisil märkad peagi, et sind ümbritseb tunduvalt vähem negatiivsust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles