Skandaalse kaalulangetaja bikiinipilt siiski jõuab ajakirja veergudele

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Brooke Birminghami blogist.
Pilt Brooke Birminghami blogist. Foto: http://brookenotonadiet.com/

Internetis kulutulena levinud lugu, kuidas USA ajakiri Shape keeldus Brooke Birminghami bikiinipilti avaldamast, sai positiivse lõpplahenduse - selgus, et tegu oli arusaamatusega ning ajakiri siiski avaldab temast bikiinides foto.

Birmingham, kes kaotas nelja aasta jooksul 78 kilogrammi, oli äärmiselt pettunud, kui ajakiri keeldus tema eduloo juurde bikiinides pilti lisamast, vahendas Huffington Post.

Ajakiri Shape võttis temaga mai alguses ühendust ning palus intervjuud ja fotot artiklitesarja «Edulood». Kui Birmingham saatis endast foto bikiinides, palus ajakirjanik tal saata mõne foto, kus ta on pluusiga. Küsimuse peale, miks bikiinipilt ei sobi, vastati talle, et sellised on reeglid - lugude juures olevatel piltidel peab olema üleni riides.

Birmingham mõistis, et ajakirjale tõde ei meeldi ning seega ei nõustunud ta artiklitesarjas osalema. Oma populaarses blogis väljendas ta suurt pettumust, justkui pelgaks ajakiri näidata, kuidas sedavõrd palju kaalu kaotanud inimese keha tegelikult välja näeb.

Tema postitused levisid kulutulena sotsiaalmeedias ning neid kajastasid paljud meediaväljaanded maailmas. Birminghami ainus soov on, et tema keha aktsepteeritaks sellisena nagu see on.

Suure tähelepanu osaliseks saanud Birmingham kutsuti hiljuti saadetesse «Good Morning America», «HLN» ja «The Today Show». Saatesse «The Today Show» kutsuti temaga koos ka Shape'i toimetaja Bahar Takhtehchian.

Viimase sõnul siiski ei kehti ajakirjas sellised reeglid, mis viitaksid vajadusele Birminghamil saata foto, kus ta on üleni riides. Ajakirja esindaja kinnitas, et tegu oli arusaamatusega vabakutselise ajakirjaniku poolt.

Takhtehchian teatas, et ajakiri avaldab Birminghami ja viie teise naise «ilustamata» fotod. «Me tahame alustada laiema aruteluga teemal, mis juhtub siis, kui nii palju kaalu langetatakse,» lausus ta. 

Kõige hilisemas postituses väljendas Birmingham rahulolu ajakirja otsuse üle ning lisas, et tahab teisi naisi inspireerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles