Kuidas motiveerida end sooja ilmaga trenni tegema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on hea aeg, mil kaalus alla võtta, ent samas tasuks olla ettevaatlik, et kuumus liiga ei teeks. Õige toitumine ja teatud trennipõhimõtted muudavad suvise trenni meelepärasemaks ilma terviseprobleeme tekitamata. Suviseks trennitegemiseks võiks hakata juba praegu valmistuma.

iDiva jagab mõned nõuanded, kuidas motiveerida end suvel trenni tegema.

Suvel tasuks trenni intensiivsust aegamisi suurendada. Keha peab soojemate temperatuuridega harjuma, järsk trennimuutus võib tekitada vedelikupuudust ja muuta uimaseks.

Suvel on väga tähtis see, et sa tarbiksid trenni tehes piisavalt vedelikku. Joo vett enne jooksmist ja jooksutrenni ajal. Pärast trenni jätka vee joomist, et keha saaks taastada normaalse vedelikutaseme. Kui trenn oli intensiivne, tasuks juua pärast spetsiaalseid spordijooke, mis aitavad kehal taastuda.

Keha toimib kõige paremini siis, kui muudad ka oma toitumisharjumusi. Tarbi tsitruselisi ja puuvilju, milles on palju vett. Lisa menüüsse värskeid salateid ja kookosvett. Kõik need toiduained aitavad kehal normaalselt toimida, hoolitsevad naha eest ja hoiavad sind jahedas. Suvel tasuks vältida praetud või fritüüris valmistatud toite, eemale tasuks hoida ka kõrge rasvasisaldusega söökidest, sest need võivad orgasmile koormavalt mõjuda.

Mõistlik oleks trenni teha hommikul või hilisõhtul ehk siis, kui temperatuur on väljas jahedam. Kui teed siseruumides trenni, siis pole muidugi vahet ja saad trenniajad sobitada oma tööaegadega. Siseruumides tasuks jälgida seda, et seal oleks õhukonditsioneer ning alguses lasta kehal sellega harjuda.

Trennirõivad võiksid olla puuvillased, sest need on nahasõbralikumad ja ennetavad higi ning bakterite kogunemist nahapinnale. Sünteetilisest materjalist rõivad võivad soodustada nahapõletikke.

Pärast trenni tasuks kohe duši alla minna. See mõjub hästi hügieenile ja aitab ennetada vistrikke teket. Kui teed trenni basseinis, siis tasuks duši alt läbi käia ka enne basseini minekut ja vahetult pärast basseinist tulekut, et vabaneda kloorist ning vältida võimalikke põletikke.

Suvel võiks vältida saunas käimist. Kui sa tahad tingimata saunas käia, siis ürita seda limiteerida vaid ühele korrale kuus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles