Juuksurite neli nõuannet kauni punutise tegemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on seda kogenud: otsustad teha omale kauni punutud soengu, kulutad selle tegemisele 30 minutit, ajad selle aja jooksul juukseid korduvalt sassi, üritad uuesti, ajad uuesti sassi ja lõpuks annad alla, kammid juuksed sirgeks ja ongi kogu soeng.

Kas sul pole sellest juba kõrini? Selleks, et järgmine kord tuleks soeng paremini välja, uuris Women's Health Magazine kahelt juuksurilt, kuidas kindlustada, et punutis iga kord välja tuleks.

Juuksed võiksid mustad olla

Selle asemel, et juukseid vahetult pärast pesemist soengusse seada, oota parem päeva või kaks, et juuksed oleksid veidike mustad. Kui juuksed on äsja pestud, on juuksekarvad väga libedad ja siidised, seetõttu ei pruugi pats püsima jääda. Lisaks on see hea viis, kuidas juukseid sättida, kui sul pole aega neid hommikul pesta.

Punu pats loomulikest juustest

Kui sul on lokkis või lainelised juuksed, siis võid arvata, et punutis jääks kaunim juhul, kui juuksed oleksid eelnevalt sirgendatud. See ei vasta tõele. Juuksesirgendaja muudab kiharad libedamaks ja võib juhtuda, et pats ei pea päeva lõpuni vastu ning tuleb lahti. Föönitamine on lubatud, kuid ürita sirgendajat mitte kasutada.

Lihtsalt punu

Juuksed võivad segamini olla. Täiesti normaalne on ka see, kui sa mõtled alles patsi punumise ajal välja, millist patsi tahaksid teha. Juuksurite sõnul ei kehti siinkohal mingeid karme reegleid. Kui tegemist on patside punumisega, siis tuleb ainult kasuks see, kui oled loominguline. Võib-olla avastad poole peal, et sulle ei meeldigi see soeng ja tahad hoopis teistsugust patsi teha.

Vali õiged juuksenõelad

Avatud juuksenõelad on punutud patsi kinnitamiseks ideaalsed. Pea meeles, et ka «segamini» punutis vajab midagi, mis teda pea küljes paigas hoiaks. Juuksenõelte abil saab ka soengule volüümi anda, tõmmates juuksenõela otsaga mõned salgud väljapoole või muutes mõne koha veidike kohevamaks. Juuksenõelad ei aja soengut segamini nagu sõrmed või kamm võivad teha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles