Kuus asja, mille kohta naised meestele valetavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Texase A&M ülikoolis tehtud uuring näitas, et partnerid veavad üksteist ninapidi umbes kolmaniku koosveedetud ajast. Pärast abiellumist see arv väheneb, siis luiskab kallimale iga partner kümnest, seega ka sinu naine võib olla üks neist, kes teatud asjade kohta valetab ja seda peaaegu igapäevaselt.

Valetamisteemalise raamatu autor Susan Shapiro Barash ütles: «Naised kaaluvad valetamise ja aususe plusse ning miinuseid. Sageli jõutakse järeldusele, et väiksed valged valed on neile kasulikumad kui ausus.» Naine võib valetada kaastundest või soovist sulle meele järgi olla, samas tuleb tunnistada, et keegi ei taha suhtes olla valetajaga. Millal tasuks naise sõnadesse ettevaatlikult suhtuda? Sellest kirjutab MSN Living.

1. «See kleit oli allahinnatud.»

Ilmselt siiski ei olnud. Naise jaoks tähendab raha säästmine («Ma ostsin selle poole hinnaga!») seda, et osa rahast jäi ju alles ja seetõttu väheneb ka võimalus, et mees tema peale väga pahaseks saab. «Naised usuvad tihtilugu, et mehed hindavad neid raha kulutamise järgi ja võivad mõelda, et mõned naise ostud on rumalad või mõttetud,» selgitas kohtingutreener DeAnne Lorraine.

2. «Ma olen maganud kahe mehega.»

Tõenäoliselt oli neid mehi kokku neli. Enamik naisi on võimalised ekspartnerite nimesid ette vuristama sama kiiresti kui mehed näiteks jalgpallimeeskonna liikmete omi. Seega pole väga usutav, et naine «unustab» mainida mõnda ülikooliaegset peigmeest. «Naised muudavad sageli oma eeliste partnerite arvu väiksemaks, sest nad tahavad jätta muljet, et on rikkumata või süütud,» sõnas Barash. Lorraine soovitas aga naise eelmiste partnerite arvu kahega korrutada, sel viisil peaks saama realistlikuma arvu.

3. «Ma ei taha midagi meie aastapäeva puhul.»

Jah, ega sina ka tegelikult ju suurest lotovõidust unista. «Me ütleme tihtilugu seda, mida me usume, et kallim kuulda tahaks,» lausus Barash, «aga siis juhtub tavaliselt nii, et naise kibestumine vaid kasvab.» Tõlge: naine võib öelda, et ta ei taha mingit kingitust, kuid tegelikult ootab, et sa üllataksid teda sületäie rooside ja kalli käekotiga, mida ta ammu tahab. «Naised ei taha jätta muljet, et nad vajavad või nõuavad meestelt midagi. See võib tunduda tobe, aga me tahame, et kallim loeks meie mõtteid. Naised eeldavad, et mehed on piisavalt intuitiivsed, et aru saada, millal naine ootab kingitust,» ütles Lorraine.

4. «Ma ei tahaks kiirustada laste saamisega.»

Vale. Võib-olla pole tal plaanis kohe homme rasedaks jääda, kuid kusagil tema ajus on üks kell, mis vaikselt tiksub. «Naised teavad, et mehi ei tohi tagant kiirustada. Kui mehele peale käia, võib ta lihtsalt põgeneda,» sõnas Lorraine. Seega käituvad naised nii, nagu kõik oleks hästi, nagu nende bioloogilised kellad ei töötaks. Aga teatud ikka jõudes hakkab naine üha rohkem muretsema sellepärast, et tema munarakud võivad vanaks jääda. Isegi kui sinu naine on alles 25, on ka tema mõtetes ajajoon, mida ta salamisi järgib.

5. «Mul pole midagi su pokkeriõhtute vastu.»

Alati ei vasta see tõele. Mõnikord võib naine sellise korraldusega rahul olla, sest pokkeriõhtu annab talle võimaluse oma lemmikseriaali vaadata. Aga kui sa korraldad taolisi õhtuid oma sõpradega iga nädal, siis ei pruugi naine sugugi õnnelik olla. «Naise loomuses on tahta omale pühendunud partnerit, kes oleks pidevalt tema juures,» selgitas Lorraine. Probleem on aga selles, et naised teavad, et mehed hindavad oma vabadust ja kui naine hakkaks mehe eest nädalaks plaane tegema, siis võib see mehe eemale tõugata. «Naine ei taha jätta muljet, et ta on virisev või kamandav, seega ta valetab selle kohta, et pokkeriõhtud ei häiri teda,» lisas Barash.

6. «Ma ei taha sinu juures midagi muuta.»

Tahab küll! Kui naine ütleb sulle, et ta ei taha sind muuta, siis ilmselt väljendab ta oma siirast armastust, kuid sellele on juurde lisatud veidike liialdust. Kui vaadata suurt pilti, siis pole naised sugugi need, kes tahaksid pühendunud suhtes suuri muutusi ellu viia. Tegelikult tahaks naine, et sa võtaksid 10 kilo alla, et sul oleks parem töökoht või et sa poleks nii kitsi. Ent naise arvutuste järgi on tal rohkem võita siis, kui ta oma suu kinni hoiab, mitte siis, kui ta vingub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles