Moeblogi: retro ruulib ja elegants ei kao

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inès de la Fressange
Inès de la Fressange Foto: Erakogu.

Moeblogija Anni Jürgenson ärgitab vanade asjade huvilisi külastama järjekordset vintage-päeva Tallinnas ja seirama  Jaapani kiirmoemärki, mis võttis snitti prantslannade elegantsist.

Täna vallutab Lillepaviljoni meeleolukas vintage- ja retrokultuuripäev «Vintage Tallinn», mis mõeldud kõigile moehuvilistele ja kodukujundajatele, kes väärtustavad vanade esemete hõngu ja disaini. Juba üheksandat korda kogunevad Eesti esinduslikumad vintage-kauba müüjad, et pakkuda eelmiste ajastute rõivaid, aksessuaare, vinüülplaate, raamatuid, aga ka sisustusesemeid ja mööblit. Vt lisa www.vintagetallinn.ee.

2011. aastal New Yorgi Metropolitani muuseumis külastajarekordeid löönud suursugune ülevaatenäitus varalahkunud moekunstniku Alexander McQueeni loomingust jõuab lõpuks meile veidi lähemale. Järgmise aasta märtsist saab väljapanekut «Savage Beauty» näha Londonis Victoria & Alberti muuseumis. Suure nõudluse tõttu soovitatakse juba praegu piletid broneerida! Vt lisa http://www.vam.ac.uk.

Jaapani kiirmoekett UNIQLO on ühendanud käed kunagise Prantsuse modelli ja moelooja Karl Lagerfeldi muusa Inès de la Fressange’iga, kelle abil loodi tõelisest prantsuse elegantsist pakatav kevadkollektsioon. Valikut iseloomustab väljapeetud ja ajatu, samas mugav ja lihtne stiil, mis ei küsi kandja vanust ega ametit. Vt lisa www.uniqlo.com.

H&Mil õnnestus jälle terve moeilm elevusest ja ootusärevusest kihama panna. Hiljuti teatasid nad, et brändi järgmine disainiprojekt sünnib koostöös Ameerika moelooja Alexander Wangiga, kes on tuntud oma urbanistliku, kaasaegse ja noorusliku stiili poolest. Wang, olles vaid 30-aastane, on noorim disainer, kellega H&M säärast koostööd teinud. Enne teda on selliseid disainerikollektsioone teinud Karl Lagerfeld, Donatella Versace, Stella McCartney, Isabel Marant jt. Rõivad jõuavad H&Mi kauplustesse ja veebipoodidesse üle ilma müügile novembri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles