Mis põhjustel lagunevad pikaajalised suhted?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud küsitluse käigus selgus, et peamine põhjus, miks pikaajalised suhted lagunevad, on see, et partnerite vahel pole enam sädet. Koguni 52 protsenti inimestest ütles, et nende pikad suhted on sel põhjusel oma lõpu leidnud.

Female First uuris, millised on veel levinud põhjused, miks kaua koos olnud inimesed lahku lähevad.

Suhtes pole enam sädet

Armastus võib hääbuda, te ise pingutate suhte nimel vähem ja võtate partnerit enesestmõistetavana. Kõik need põhjused mõjutavad seda, et suhtes hakkab hääbuma omavaheline säde. Kui mesinädalate esialgne põnevus on kadumas, siis hakatakse tõeliselt aru saama, kas partner sobib sinuga või mitte. Hoolimata vaidlustest ja raskustest on suhe õige, kui päeva lõpus näed sa partneri silmis sädet.

Truudusetus

Kui otsite midagi, mis suhtele kindla lõpu teeks, siis on selleks teise inimesega magamine. Põhimõtteliselt näitab see, et sa ei austa oma partnerit ega julge talle tunnistada, et teievaheline suhe ei toimi sinu jaoks. Selle asemel tegutsed tema selja taga ja hoiad saladusi.

Rahamured

Üheks probleemiks on näiteks see, kui partnerite kulutamine pole sissetulekute suhtes tasakaalus. Kui üks raiskab teisest rohkem raha, siis võib juhtuda, et arvete tasumiseks raha ei jätku. Stressi võib tekitada ka see, kui kuu lõpuks on teil rahad otsas. Rahalised raskused võivad eriti palju stressi tekitada juhul, kui armastate väljas söömas käia või kui teile meeldib nädalavahetustel väljasõite teha.

Iseloomud ei sobi

Vastandid tõmuvad. Vähemalt nii väidetakse. Aga kui te olete partneriga liiga erinevad, siis võib see suhtele kurnavaks muutuda. Võib-olla ei suuda te valida ühist meelispaika, kuhu puhkama minna, võib-olla tekitab teie jaoks raskusi filmi või kontserdi valimine. Mõnikord mõjub värskendavalt, kui sinul ja partneril on erinevad huvid või eesmärgid, aga kui asi läheb liiga kaugele, siis peate mingi kompromissi leidma.

Üks partner armus kellessegi teise

Võib juhtuda, et ühel partneril tekib uus silmarõõm ja ta kogeb uuesti neid tundeid, mida ta tundis teie suhte alguses. Võib-olla igatseb ta aega, kui kõik oli lihtsam ja armumistunne pani liblikad kõhus lendama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles