Toiduained, mis võivad tekitada ebameeldivat kehalõhna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas teadsid, et see, mida sa sööd, mõjutab otseselt seda, kuidas sa lõhnad? Pole oluline, kui mitu hingeõhuvärskendajat sa pärast ära sööd, teatud toiduained mõjuvad meie organismile nii, et nende lõhnast ei saa tükk aega lahti. Mõned toiduained muudavad hingeõhu ebameeldivaks, mõned mõjutavad aga kehalõhnu.

Healthmeup.com koostas lühikese nimekirja toiduainetest, mis mõjutavad meie hinge- ja kehalõhnu.

Punast liha on raske seedida ja sageli võib juhtuda, et see jääb tükiks ajaks seedetrakti. Kui punane liha jääb seedimata, hakkab see seedekulglas roiskuma ja eraldab mürkaineid, mis imbuvad läbi naha ja põhjustavad ebameeldivaid kehalõhnu.

Küüslauk võib hingeõhu ebameeldivaks muuta ja seedimise käigus võib see negatiivselt mõjutada ka kehalõhnu.

Praetud ja kiirtoit, mis sisaldab rafineeritud suhkruid, mõjub seedeelundkonnale kurnavalt ja võib samuti seedekulglas roiskuma hakata nagu punane liha. Sellest tulenevalt muutub nii hingeõhk kui ka kehalõhnad ebameeldivaks.

Piimatoodetega liialdamine võib põhjustada halba hingeõhku, sest piimatoodetes on palju valke, mida kõhus olevad bakterid lõhuvad, et moodustada lenduvaid väävliühendeid, mis imbuvad läbi naha.

Alkohol muudab higilõhna ja hingeõhu ebameeldivaks, seega kui tahad olla värske ja hästi lõhnata, väldi alkoholi tarbimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles