Üheksa põhjust, miks ei tasuks üritada meest muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised igatsevad enda kõrvale ideaalset meest, ent pole ju mingi üllatus, et ideaalseid inimesi ei eksisteeri. Seetõttu juhtub sageli, et naine hakkab meest vastavalt oma soovidele «kujundama», et teda enda jaoks ideaalseks muuta. Aga teise inimese muutmine või muuta üritamine ei taga õnnelikku suhet.

Naisteportaal Allwomenstalk toob esile mõned põhjused, miks naised peaksid hoiduma soovist meest muuta ja aktsepteerima mehi sellistena, nagu nad on.

Annad mehele märku, et ta pole sinu jaoks piisavalt hea

Üks olulisemaid põhjuseid, miks ei tohiks üritada meest muuta, on see, et mees võtab seda kui märki, et ta pole sinu jaoks piisavalt hea. See pole tema suhtes aus. Kui sulle ei meeldi mees sellisena, nagu ta on, liigu oma eluga edasi, ära ole temaga suhtes ega tekita temas pidevalt halba enesetunnet.

Ürita tema parimad omadused esile tuua

Paarisuhe mõjub inimestele hästi, sest see toob esile meie parimad küljed. Meil kõigil on omad puudused ja vead, aga kui me armume, siis tahame olla iseenda parimad versioonid. Tõenäoliselt näed, kuidas mees aja jooksul muutub ning unustab mõned halvad harjumused. Kui sa kohtled teda kui last, siis klammerdub ta jonnakalt oma halbade harjumuste külge ega muutu iial.

Mees pole lemmikloom

Naistele meeldib nalja visata mehe «treenimise» üle. Kahjuks ei ole see paljude naiste jaoks aga pelgalt süütu nali. Naised tunnevad, et nende ülesanne on meest paremaks muuta. Aga mees pole lemmikloom. Räägi talle, mis sulle muret valmistab, aga ära kohtle teie suhet nagu see oleks tõsine treeninglaager.

Sa ei saa kunagi õnnelikuks

Kui su kinnisideeks on mehe muutmine, siis äkki peaksid mõtlema hoopis sellele, et võib-olla polegi probleem mehes. Võta aeg maha ja mõtle sellele, miks peaks mees olema üht või teist moodi, et sulle rõõmu pakkuda. Võib-olla on asi selles, et sa pole iseendaga rahul. Keskendudes mehe puudujääkidele vaatad sa mööda sellest, mis sind enda juures häirib. Ära ürita meest muuta ja keskendu hoopis iseendale.

See on normaalne, et inimesed on erinevad

Naised pole ainsad, kes partnerit muuta üritavad. Seda teevad ka mõned mehed. Võib juhtuda, et mehel ja naisel on väga erinevad huvid, aga kui neist rääkida, siis saab õppida teineteise erinevusi aktsepteerima. Üks põhjus, miks paarisuhtes on tore olla, ongi see, et teie erinevused tegelikult täiendavad üksteist ja muudavad suhte huvitavamaks. Erinevad huvid, hobid, karjäärid ja eesmärgid lisavad suhtele kahtlemata vürtsi.

Sa ei taha, et ta sind muudaks

Mõtle sellele, mis tunde see sinus tekitaks, kui mees üritaks sind pidevalt muuta? Tõenäoliselt ei taha paljud naised selle peale üldse mõeldagi. Kui sa ei taha, et mees üritaks sind muuta, siis ära ürita ka teda muuta. Kokkuvõttes olete mõlemad õnnelikumad.

Armasta teda sellisena, nagu ta on

Temas oli ju esialgu midagi, mis sinu tähelepanu tõmbas, olgu selleks tema iseloom, ühised huvid vms. Keskendu sellele, mida sa tema juures armastad. Kui sa armastad meest sellisena, nagu ta on, siis ei pane sa tema vigu tähele. Kui üritad teda muuta, võid rikkuda hea suhte. Lase mehel iseendaks jääda ja ta on sinuga koos olles tunduvalt õnnelikum.

Tõukad teda endast eemale

Sel hetkel, kui mees taipab, et sa üritad teda pidevalt muuta, hakkab ta sinust kaugenema. Mida rohkem sa talle peale käid, seda kaugemale ta sinust liigub. Mehed eelistavad seda, kui naine näägutab abiellumise kallal kui seda, et naine käitub nagu nende ema. Kui sa hoolid mehest, ära suru teda nurka.

Oled pidevalt stressis

Kui üks partneritest tahab teist kogu aeg muuta, hakkab see ajapikku suhet kurnama. Olete mõlemad stressis ja asi võib lõppeda lahkuminekuga. Kui midagi tõesti häirib sind mehe juures, räägi sellest temaga rahulikult. Kui palud teda kenasti, siis on tõenäolisem see, et mees võib enda juures midagi muuta. Kui sa talle peale käid, võid temast aga ilma jääda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles