Millised levinud kaalulangetusnipid ei vasta tegelikult tõele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetus valmistab paljudele inimestele peavalu. Esiteks on keeruline juba see, et tuvastada, milliseid nõuandeid tasuks tõsiselt võtta ja milliseid mitte. Kas sinagi oled tabanud end mõttelt, milliseid nippe tegelikult uskuda?

Women's Health Magazine pani kirja seitse levinud kaalulangetusnippi, mida ei tasuks tegelikult uskuda.

1. Päeva jooksul võiks olla mitu väikest söögipausi

Ilmselt oled kuulnud, et päeva jooksul tuleks jagada oma söögikorrad nii, et portsjonid oleks väikesed ja söögikordi oleks vähemalt viis tükki. Uue uuringu järgi ei vasta see aga tõele, sest söögikordade arvust olulisem on jälgida kalorite kogust.

2. Kaalu tasuks jälgida kullipilguga

Hiljuti tehti kindlaks, et kui naine keskendub kaalulangetusprotsessile, mitte sellele, millist numbrit näitab kaal, suudab ta tõenäolisemalt kehakaalu langetada. Seega, naised, pange kaalud peitu ja tehke rohkem trenni!

3. Proovi mahlapuhastuskuuri

Kahjuks on mahlapuhastuskuuriga nii, et kõik lisakilod, millest sa kuuri jooksul vabaned, tulevad pärast puhastuskuuri lõppu kiiresti tagasi. Puhastuskuuride asemel tasuks oma toitumine üle vaadata ja rohkem liikuda.

4. Selleks, et toidukorra ajal vältida söögiga liialdamist, tuleks vahepeal midagi näksida

Tuleb välja, et see, kui sa kell 16 midagi näksid, ei mõjuta oluliselt seda, kui palju sa õhtusöögilauas sööd. 2013. aasta uuring näitas, et need, kes söögikordade vahel midagi näksisid, sõid söögilauas sama palju kui need, kes polnud vahepala söönud.

5. Ole trenniga ettevaatlik – trenni tegemine suurendab söögiisu

Tegelikult pole kindlaks tehtud, et trenn tõepoolest tõstaks söögiisu, seega tasuks see ettekääne unustada ja ikka trenni teha.

6. Selleks, et hoida kalorite tarbimine minimaalsena, tasuks juua vaid neid jooke, milles pole üldse kaloreid või on madal kalorisisaldus

Teadlased on leidnud, et kui inimene tarbib madala kalorisisaldusega jooke, siis kompenseerib ta selle siiski söögiga, milles on rohkem kaloreid. Kõige mõistlikum oleks magustatud jooke tervenisti vältida.

7. Kui üritad kaalus alla võtta, ära söö magusat

Tegelikult aitab mõõdukas koguses tumeda šokolaadi söömine magusaisu kontrolli all hoida. Nii et mõned magusad patud on ka kaalulangetuse ajal lubatud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles