Moelooja Oksana Tandit avab oma esinduskaupluse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Tandit
Oksana Tandit Foto: Olga Makina

Eesti moedisainer Oksana Tandit avab 14. mail Tornimäe ärikeskuses spetsiaalselt oma kaubamärgile loodud interjööriga esinduskaupluse, eesmärgiga jõuda lähiaastatel sama kontseptsiooniga ka välisturgudele. Kevad-suvise kollektsiooni kõrval tulevad avamispeol esmaesitlusele moelooja originaalseid nahkaksessuaarid.

«Näen enda missiooni Eesti disaini arendamises ja populariseerimises, nii Eestis kui ka välismaal – seetõttu on saanud teoks ka selle ainulaadse interjööri sünd koostöös paljude Eesti loojatega,» avab Oksana Tandit esinduskaupluse valmimise tagamaid.

Oksana Tandit preemiumklassi naisterõivaste kaubamärk on suunatud 25-55-aastates aktiivse ühiskondliku positsiooniga naistele. Rõivakollektsioonide kõrval on uues esinduskaupluses leitavad ka Oksana Tanditi kaubamärgi nahast aksessuaarid - valikus on nii pidulikud kotid, vööd, käevõrud kui ka disaineri firmamärgiks kujunenud kikilipsud.

«Mitte ainult naistel, vaid ka heast rõivakvaliteedist lugupidavatel meestel tasub Tornimäe esinduspoest läbi astuda,» kinnitab moelooja. «Pakume individuaalset rätsepateenust nii naistele kui meestele, stiilinõustamist ja samuti rõivaste laenutust.»

Tänaseks juba üle kümne aasta Eesti moeturul tegutsenud disaineri otsus kolida vanalinnast Tornimäe ärikvartalisse polnud sugugi juhuslik. «Kaasaegse elu dünaamikast lähtudes soovisin eelkõige arvestada oma klientide hõivatusega ning liikuda neile lähemale,» sõnas Tandit, iseloomustades vanalinna piiratust ja parkimiskohtade vähest võimalust. Kolimisega sai teoks moelooja kauaaegne soov luua oma kollektsioonile originaalne täislahendust pakkuv showroom ja kaubamärgile vastav interjöör.

Modernse, kuid siiski brändi olemust arvestava interjööri sisearhitektideks on Elo Pärlioja ja Maarja Malvre, sisearhitektuuribüroost Must. Märksõnadeks sisekujunduses on rafineeritud elegants, selgejoonelisus ja minimalism. Tugevaks elemendiks on hall värv erinevates faktuurides ja tonaalsustes. Monokromaatiline värvilahendus annab hea tausta pinnal esitletavatele kollektsioonidele. Kaastööd tegid veel teisedki Eesti kunstnikud - metalltööd – Tõnu Narro, lühter – Tõnis Vellama, mööbel – Aruut OÜ ja Borg OÜ, nahast aksessuaaride arendus – Kadri Kruus, ehete arendus - Katerina Pišon.

Filmi «La grande bellezza» soundtrack  ja peategelase erksad ning elegantsed kostüümid on esitleva kevad-suvise kollektsiooni «DISCO» inspiratsiooniallikaks. Kesksel kohal on erksad värvid – sinine ultramariin, fuksia, oranž , punane ja kuldne – just jakkide detailid ning kokteilkleidid on valmistatud naturaalsest kullatud nahast. Samuti on kollektsioonis esindatud sel hooajal väga populaarne lureks, tuntud prantsuse tootja Sophie Hallette’i pits, naturaalne siid ja villane krepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles