Tuhandeid naisi kutsutakse rinnavähi sõeluuringule

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu teostamine mammograafiabussis.
Uuringu teostamine mammograafiabussis. Foto: Marina Pushkar

Vähiliit ja haigekassa teavitavad maikuus kampaanias «Kingi endale kindlustunne» rinnavähi sõeluuringust, kuhu kutsutakse naisi vanuses 50-63.

Haigekassa, Tervise Arengu instituudi ja SA Vähi Sõeluuringud koostööna kutsutakse tänavu rinnavähi sõeluuringule naisi vanuses 50-63 eluaastat. Sel aastal saavad nimelise kutse uuringule aastatel 1951, 1952, 1956, 1958, 1960, 1962 ja 1964 sündinud ravikindlustust omavad naised. Oluline on, et  ka ennast terveks pidavad naised uuringul käiksid, sest rinnavähk varajases staadiumis endast millegagi veel märku ei anna.

Igal aastal diagnoositakse vähiregistri andmetel Eestis üle 650 uue rinnavähijuhu, viimastel aastatel on uute juhtude arv tõusnud umbes 10 protsenti. Rinnavähi sõeluuringu eesmärgiks on avastada rinnavähk võimalikult varases staadiumis ning vähendada sel viisil haigusesse suremust ja tõsta haigete elukvaliteeti.

Kui naine kuulub antud aasta kutsutavate sihtrühma, võib ta ka kutset ootamata uuringule registreeruda. Sõeluuringule registreerimisel kontrollitakse eelkõige sünniaastat ja ravikindlustuse kehtivust. Uuringule tulekul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Ravikindlustust omavatele naistele on uuring tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles