12 põhjust, miks seks võib haiget teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle tundub, et partneri peenis võib su tupe justkui katki teha, siis esimene asi, mida tasuks proovida, on pikem eelmäng. Mida rohkem on naine erutatud, seda lõdvemad on ta lihased ning erutamise käigus muutub ka tupp laiemaks.

Millistel põhjustel võib seks valulik olla ja mida tasuks ette võtta, et end voodis paremini tunda? Cosmopolitan.com koostas nimekirja.

Oled arvutiori. Kui sa pikka aega istud, võivad vaagnapõhjalihased krampi minna, intiimpiirkonda liigub vähem verd ja alakehas olevad närvid võivad muutuda põletikuliseks. Kõik need asjad mõjutavad seda, kui pärast tööpäeva lõppu tahate partneriga vahekorras olla. Tõuse tööpäeva jooksul iga 20 minuti tagant püsti ja kõnni natuke aega ringi.

Mees raseerib oma privaatpiirkonda. Muidugi on see tervitatav, kui mees oma iniimpiirkonna eest hoolt kannab, kuid pisikesed turritavad karvakesed võivad tupe ümbruses olevale õrnale nahale liiga teha. Kasuta massaažiõli ja hõõru sellega mehe privaatpiirkonda, et karvakesed pehmemaks muutuks.

Tupp on liiga kuiv. Vähene libesti on üks peamisi põhjuseid, miks seks on naiste jaoks valulik. Põhjuseid, miks naise tupp ei lähe piisavalt niiskeks, on mitmeid: (1) östrogeeni tase langeb paar päeva pärast kuupuhastuse lõppu ja seetõttu väheneb ka loomuliku libesti kogus; (2) antibeebipillide võtmine võib muuta tupe kuivaks; (3) osadel naistel on kuivem nahk kui teistel. Kõige tavapärasem põhjus on aga see, et naine pole piisavalt erutatud, seega tasuks eelmängule palju tähelepanu pöörata.

Tööl ootab ees pingeline päev. Tupelihased on väga tundlikud stressi suhtes, seega kui sa oled millegi pärast mures, reageerib su vagiina sellele ja tõmbub kokku, mistõttu muutub vahekord valusaks. Vaagnapõhjalihastes tekitab pinget ka see, kui teed trenni (näiteks ballett ja ratsutamine panevad neid lihaseid kokku tõmbuma). Ürita enne seksi lõõgastuda ja unusta muremõtted. Mine näiteks jalutama, küpseta midagi või lase mehel end masseerida.

Seedimine on korrast ära. Vaagnapõhjalihastele avaldab survet ka see, kui su soolestik on jääkaineid täis. Tulemuseks on see, et seks ei tekita üldse head tunnet. Söö palju juurvilju ja liigu ringi, et ainevahetus toimiks normaalselt.

Sul on pissihäda. Alkohol, kofeiiniga joogid ja vürtsikad toidud võivad põit ärritada ja tekitada tunde, et pead seksi ajal pissile minema. Selleks, et ebamugavustunnet vältida, ürita hädavajalikud asjad enne seksi ära teha.

Kuupuhastuse algus. Vahetult enne menstruatsiooni läheb emakas veidike paiste, seega naine on mehe liigutuste suhtes eriti tundlik. Tõuked või teravad liigutused võivad emakakaela krampi ajada. Osade naiste munasarjad muutuvad ka pärast ovulatsiooni eriti tundlikuks (kui tunned seksi ajal alakõhus valu, siis võib põhjuseks olla just see). Eelistage asendeid, kus naine saab peal olla, sel viisil kontrollib ta ise, kui sügavale mees saab minna.

Külm ilm. Külma ilmaga võivad käed ja huuled muutuda karedaks ning kuivaks, sama kehtib ka intiimpiirkonna kohta. Kui ilm on jahe, siis võib naisel olla tarvis suuremat libesti kogust, et seks mugavaks muuta. Lisaks tasuks oma intiimpiirkonda ja reie sisekülgi määrida naturaalse õliga, mis muudab naha pehmemaks ja ravib kõiksugu ärritusi.

Mees puudutab su G-punkti. G-punkti stimuleerimine võib tekitada imelise tunde, kuid teisest küljest võib tunduda, et sa pead tingimata pissile minema. Tegelikult pole sul tarvis pissida, aga kui sa ei tunne end mugavalt, vahetage poosi.

Brasiilia stiilis vahatamine. Raseerimine ja vahatamine võivad nahka ärritada, eriti nendel naistel, kel on hele nahk või kes on loomulikult heledate või punaste juustega. Niisuta raseeritud piirkonda õliga, et ärritust vähendada.

Sul on allergia. Kuna intiimpiirkonnas on palju limamembraane, võib allergia endast märku anda just selles piirkonnas. Kui su privaatpiirkond sügeleb, on paistes või seksi ajal tekib põletav tunne, mõtle, kas oled viimasel ajal midagi teistsugust söönud, maganud voodis, kus võib olla loomakarvu, võtnud mõnd uut toidulisandit või kasutanud uut dušigeeli või uut tüüpi tampoone. Kui sümptomid paari päevaga ei kao, võta ühendust oma naistearstiga.

Kitsad teksased. Üha suurem hulk naisi kurdab, et liiga kitsad teksased tekitavad neil kliitori ärritust ja see omakorda vähendab seksiisu. Puhka vahepeal oma lemmikutest teksastest ja kanna hoopis seelikut või laiemaid pükse. Määri oma õrna piirkonda kuni kaks korda päevas naturaalse õliga, sel viisil väheneb ärritus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles