Üllatavaid viise, kuidas enda ja kallima kokkusobivust testida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mees vihkab oliive, sina vihkad oliive. Ta oskab kõiki Michael Jacksoni laule peast laulda, sina oskad ka. Tundub, et olete justkui kokku loodud, kas pole?

MSN Glo pani kirja mõned üllatavad viisid, kuidas saab testida, kas sina ja kallim sobite ikka kokku või kustub teievaheline leek kiirelt.

Koos haigutamine

Väsimus ei ole just parim asi, mida partneriga jagada, aga kui haigutad ja paned tähele, et kallim ei haiguta vahetult pärast sind, siis võib see olla märgiks, et olete sünkroonist väljas. Rootsi teadlased on kindlaks teinud, et lähedases suhtes olevad paarilised jäljendavad teineteise haigutusi kiiremini kui vähem kiindunud paarilised. Teadlaste sõnul hakkavad inimesed teiste haigutusi alateadlikult jäljendama juba alates 4. eluaastast.

Järgi juhti

Siin on üks lõbus eksperiment, mida suhte alguses tasuks proovida: pane istudes üks jalg üle teise, süga oma kätt või haara joogi järgi ning pane tähele, kas kallim teeb seda liigutust järgi. On kindlaks tehtud, et mida suurem on kiindumus ja mugavustunne, seda rohkem jäljendatakse partneri liigutusi. Kui mees sügab oma kätt või võtab sinu eeskujul joogist lonksu, siis võid kindel olla, et tal on sinu vastu tunded.

Muutused hääletoonis

Albrighti kolledži teadlased avastasid, et mehed ja naised muudavad oma hääletooni kui räägivad oma kallimatega. Nimelt tahetakse oma hääletooni muuta võimalikult kallima oma sarnaseks. Naised räägivad partneritega veidike madalama hääletooniga ja mehed veidike kõrgemaga. Teadlaste sõnul tahetakse sel viisil kallimale märku anda, et te olete kui üks.

Koos kõndimine

Seattle Pacificu ülikoolis tehti kindlaks, et kui mees kõnnib koos naisega, keda ta armastab, siis muutub mehe liikumistempo automaatselt aeglasemaks. Kui mees kõnnib aga mõne sõbra või tuttavaga, siis on tema tempo tavaline. Seega, kui lähete koos jalutama ja mees tundub olevat sinust pidevalt kiirem, siis võib see olla ohumärgiks.

«Meie» võim

Teadlased on välja selgitanud sellegi, et paarid, kes kasutavad pidevalt rääkides «meie» vormi, jäävad pikemaks ajaks kokku. See kehtib ka juhul, kui minevikus on nende suhtes probleeme esinenud. Kindlaks on tehtud ka see, et «meie» vormi kasutamine aitab konflikte paremini lahendada ja tekitab suuremat rahulolu oma suhte üle.

Milline on sinu tüüp?

Arvad, et sulle sobivad pikad, nägusad ja tumedapäised mehed? Arva uuesti. 30 aastat kestnud uuring, milles osales 30 000 inimest, tõestas, et tõeline armastus seisneb selles, et leida enda kõrvale inimene, kelle dopamiini, serotoniini, testosterooni ja östrogeeni tasemed sobivad sinu omadega. Uuringu autor dr Helen Fisher jagas inimesed iseloomu järgi nelja gruppi: avastajad (kes sobivad kõige paremini teiste avastajatega), ehitajad (kes sobivad kõige paremini ehitajatega), direktorid (kes eelistavad läbirääkijaid) ja läbirääkijad (kes sobivad direktoritega).

Vaata tõele näkku

Kas mees sobib pikaajaliseks suhteks või pikem lühikeseks armuööks? Vaata tema nägu, et sellest aimu saada. Nimelt on teadlased avastanud, et naised eelistavad laiema näoga mehi üheöösuheteks, sest laiem nägu jätab mulje, et mees on domineeriv ja atraktiivne. Kuna laiemat nägu seostatakse ka agressiivsusega, siis pole enamik naisi huvitatud laia näoga meestega pikka suhet looma.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles