Kolm üllatavat asja, mis ennustavad armuelu õnne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui mõtled sellele, kas oled oma armuelu üle õnnelik, siis kui suurt rolli mängib selles kõiges armastus? Tuleb välja, et mitte eriti suurt. Värske uuringu järgi on aga nii mõnedki teised asjad, mille põhjal on võimalik ennustada oma armuelu õnne.

Portugalis läbi viidud uuringus osales 1284 meest ja naist vanuses 18-90 (keskmiseks vanuseks oli 38). Osalejad jagati kolme vanuserühma: noored täiskasvanud (18-30), täiskasvanud (31-59) ja vanemad täiskasvanud (60-90), vahendab MSN Living.

Seejärel esitati osalejatele terve rida väiteid, et mõõta nende rahulolu oma armueluga ja uurida, kuidas on see seotud teiste faktoritega nende elus. Enamik asju, mis ennustasid armuelu õnne, olid suhteliselt etteaimatavad – näiteks armunud olemine, abiellumine, kooselu ja seksuaalse kire kogemine.

Ent kolm faktorit olid uuringu autorite jaoks tõeliselt üllatavad.

Vanus. Vanus võib mõjutada seda, kui õnnelik on su armuelu. Täiskasvanute vanuserühma kuulunud inimesed olid näiteks õnnelikumad, kui vanemate täiskasvanute rühma kuulunud. Tegelikult võiksid ju armastus ja seks olla imelised igas vanuses, kas pole?

Religioossed vaated. Uuringu tulemused näitasid, et mida rohkem oli inimesel religioosseid vaateid ja tegemisi (nt teatud tõekspidamiste meeles pidamine ja regulaarne kirikus käimine), seda rohkem oldi oma seksuaaleluga rahul.

Sotsiaalne elu. Tuleb välja, et kui su sotsiaalne elu pole eriti aktiivne, siis see mõjutab ka armuelu. Uuring näitas, et mida paremad on su sidemed sõpradega ja mida rohkem sõpru sul on, seda õnnelikum oled sa ka romantilises plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles