Kaheksa fakti meeste ja seksi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Levinud arvamuse järgi on meeste jaoks seks nagi pitsa: isegi kui see on halb, on see hea. Tegelikult on see aga üks kulunud müüt, mille võiks oma peast heita. Meestearsti ja professori Abraham Morgentaleri sõnul räägitakse sageli meeste ja naiste erinevusest kui teemaks on seks, kuid tema arvates liialdatakse meeste puhul teatud asju.

Morgentaler on mehi aidanud üle 25 aasta ja kirjutanud ka mitmeid raamatuid, mis lubab arvata, et mees on oma karjääri jooksul kuulnud igasuguseid lugusid. Women's Health Magazine uuris Morgentalerilt, mida naised meeste ja seksi kohta reeglina ei tea, kuigi võiksid.

Mehed saavad orgasmi teeselda ja nad ka teevad seda

Üks mees kurtis kunagi Morgentalerile, et ta ei oska enam lõpetada orgasmi teesklemist, kui ta oma naisega voodis on. Mees polnud eriti palju orgasme oma elu jooksul kogenud, aga kuna ta hoolis väga oma naisest, tahtis temaga koos olles teesklemise lõpetada. Kahjuks leidub taolisi juhtumeid veel. Morgentaleri sõnul tuli tema jaoks üllatusena, kui paljud mehed tegelikult orgasmi teesklevad. Mis saab aga tõestusmaterjalist? Morgentaler ütles, et kui kasutada kondoomi, siis ilmselt naine ei näegi seda, sest mehed viskavad kasutatud kondoomid kiirelt minema. «Kui paar ei kasuta kondoomi, siis mängib rolli see, kui palju vedelikku välja tuli ja kas naine märkab seda või mitte,» sõnas Morgentaler.

Mehed ei pruugi alati orgasmi ajal «tõestusmaterjali» toota

Üllatav, aga tõsi! Morgentaler ütles, et mehed on mõnel juhul võimelised orgasmi saama ka ilma ejakulatsioonita. Näiteks võib seda mõjutada see, kui mees põeb diabeeti. Veel on väidetud, et tantristlikku seksi praktiseerivad mehed saavad orgasmi ilma ejakulatsioonita, kuid seda ei osanud Morgentaler kommenteerida.

Mehed teesklevad samal põhjusel kui naised

Morgentaleri sõnul teesklevad mehed orgasmi saamist samal põhjusel kui naised - nad lihtsalt ei saa seksi ajal orgasmi ja partneri meeleheaks teesklevad seda. Võib-olla on põhjus selles, et mees on liiga palju alkoholi joonud, võib-olla on ta ärevil või mõne ravimi mõju all - kõik need võivad mõjutada orgasmi saamist. Põhiline on see, et mõlemad sugupooled teesklevad orgasmi partneri pärast.

Ka noortel meestel võib esineda erektsiooniprobleeme

Arstide poole ei pöördu vaid üle 40. aastased mehed, et sinistelt tablettidelt abi saada. Morgentaler lausus, et paljudel meestel, ka noortel, on erektsiooni saamisega probleeme. Lisaks erektsiooniprobleemidele esineb 20 protsendil meestest ka enneaegset seemnepurset.

Meestel ei pruugi alati olla seksiisu

Morgentaler ütles, et väide, justkui mehed on alati valmis seksima, ei vasta tõele. «18. aastase mehe kohta võib see ju käia, aga olukord muutub siis, kui mehel on tekkinud juba kohustused,» sõnas ta. Naised arvates on see normaalne, kui neil pole seksiisu, sest nad on stressis või tunnevad end halvasti, aga mingil põhjusel eeldatakse, et mehed on selliste asjade suhtes immuunsed. Tegelikult pole see nii. Kui mees ei taha sinuga ühel õhtul seksida, ära mine endast välja. Aeg-ajalt pole ka neil tuju seda teha.

Mehed keskenduvad sageli pigem naise kui enda vajaduste rahuldamisele

Veel üks müüt väidab, et mehed võivad magamistoas isekad olla. Aga Morgentaleri sõnul on tema kokku puutunud vaid selliste juhtumitega, kus on olukord hoopis vastupidine. Mehed tahavad sageli naisele mõnu pakkuda ning jätavad oma vajadused tagaplaanile. «Kohe, kui mehel tekivad naise vastu tunded - kasvõi soov, et ta naisele meeldiks -, hakkab mees pigem keskenduma sellele, et naist rahuldada ja talle head muljet jätta,» rääkis Morgentaler.

Mõned mehed on väga tundlikud oma seksuaalsete saavutuste osas

Tuleb taas tõdeda, et mehed ja naised polegi niivõrd erinevad. Morgentaleril on olnud patsiente, kes pole enam võimelised magamistoas endisel moel tegutsema, sest on kunagi minevikus ühe negatiivse kogemuse või kommentaari saanud. Taoline asi võib ka kõige karmima mehe murda. Morgentaleri sõnul ei tasu mehele tema soorituse kohta valetada, vaid pigem seda kuidagi pehmemalt kommenteerida. Arsti sõnul peaksid naised meestele seda ütlema, kui mees on naise heaks seksuaalselt midagi positiivset teinud, sest see aitab suhet tugevana hoida.

Naise libiido võib olla kõrgem kui mehe oma

Nüüdisaegne naine on seksuaalses mõttes vabam ja julgeb oma soove rohkem väljendada kui mõni aeg tagasi. Ka naiste libiido on aja jooksul tõusnud. Morgentaleri sõnul on mehed kursis müüdiga, et nende libiido peaks naiste omast kõrgem olema ja kui see armusuhtes nii ei ole, muutuvad mehed murelikuks. «Näen üha rohkem mehi, kes tulevad minu juurde ja kurdavad, et nende partner tahab neist rohkem seksida,» ütles Morgentaler. «Asi pole selles, et meeste sugutung oleks madal, lihtsalt mõnel naisel on see kõrgem kui mehel. Ilmselt on see alati nii olnud, kuid varemalt ei julgenud naised oma vajadusi niivõrd häälekalt väljendada.»

Morgentaler rääkis, et tema kabinetti satub palju ka selliseid mehi, kes on võimelised õhtu jooksul 2-3 korda seksima, kuid paluvad arstilt Viagrat, sest nende naised tahaksid veel rohkem seksida. Naised ei peaks oma soovide suhtes taas tagasihoidlikumaks muutuma, pigem võiksid mõlemad sugupooled aktsepteerida fakti, et nende libiidod võivad erineda ja mehed ei pruugi alati olla need, kellel on suurem sugutung. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles