Naised on oma stiiliga kõige rohkem rahul 30. eluaastate alguses

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rõivafirma T.J.Maxx tegi hiljuti koostööd arengu- ja moepsühholoogi Karen Pine'iga, et välja selgitada, kuidas muutub aja jooksul naiste suhtumine endasse ja kuidas areneb nende riietusstiil.

Rõivafirma kutsus neljas olulises arengugrupis olevaid naisi valima rõivaid, mis iseloomustaks kõige paremini nende personaalset stiili, kirjutab Glamour.

Selgus, et 32-45-aastastel naistel oli kõige kindlam arusaam sellest, millised rõivad nende keha ja elustiiliga kokku sobivad.

Uuringus osalesid ka noored tüdrukud ja mitte eriti üllatuslikult tuli välja, et 5-10-aastased neiud valivad rõivaid mitte selle järgi, mida teised eeldavad, et nad kannaksid, vaid selle järgi, mis neile endale kõige rohkem meeldib.

Pine ütles, et mida vanemaks tüdrukud saavad, seda rohkem tahavad nad rõivastega eksperimenteerida. Enesekindlus oma riietuse osas saavutatakse tavaliselt 32. eluaastaks.

Kuigi naine võib ka 40. aastaselt olla enesekindel ja oma stiiliga rahul, näitas uuring, et 30. eluaastate alguses hoolivad naised kõige vähem teiste arvamusest ja keskenduvad vaid neile riietele, mis neile endile tõepoolest meeldivad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles