Kuidas aru saada, et armusuhe on karile jooksnud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailmas, kus kõik on pidevalt muutumises ning vaid vähestele asjadele saab kindel olla, otsime meie, inimesed, stabiilsust. Hoolimata meie soovidest, saab elus kindel olla vaid selles, et kõik muutub. Homme pole miski enam nii nagu täna. See kehtib ka suhete kohta.

Ka suhted muutuvad pidevalt. Vahel toimub see märkamatult ja me paneme muutusi tähele alles siis, kui on juba liiga hilja. Nagu looduses, on ka suhetes aastaajad ja omad rütmid. Iga «aastaaja» jooksul ehitame oma sidet tugevamaks või liigume teineteisest kaugemale. Sinu mõtted, sõnad, hoiakud ja käitumine määravad selle, mis suunas toimub muutumine, kirjutab YourTango.

Kas teie suhe liigub suurema intiimsuse suunas või olete teel teineteise vältimise ja lahkukasvamise poole? Järgnevalt on välja toodud kaksteist märki, mis näitavad, et suhe on n-ö halvaks läinud.

  1. Saladused mõjuvad armusuhtele kui vähkkasvaja inimese organismile. Saladused närivad vähemaks lähedustunnet ja usaldust ning tekitavad inimeste vahele barjääre.
  2. Truudusetus võib ka kõige tugevamat suhet õõnestada. Emotsionaalne truudusetus on sama kahjulik kui füüsiline truudusetus.
  3. Kui ei suudeta koos otsuseid langetada, siis see näitab tavaliselt seda, et partnerite vahel puudub koostöö ja üksmeelsus.
  4. Kui sul on tunne, et oled partnerist justkui kõrgemal, siis see tekitab mõlemas partneris rahutust ja ebamugavust.
  5. Kui sa ei taha partnerit kutsuda oma tööüritustele või koosviibimistele, siis see võib viidata häbitundele, mida ei tohiks terves suhtes esineda.
  6. Kui sa ei taha oma partneri edu või saavutuste üle rõõmu tunda, siis see näitab, et teie vahel on võistlusmoment ja te ei tunne, et oleksite ühes tiimis.
  7. Üleolev suhtumine partnerisse on mürgine tablett igas suhtes.
  8. Kui tunned, et oled suhtes justkui lõksus, siis see vähendab intiimsustunnet.
  9. Pikaajaline ja plahvatusohtlik armukadedus tõukab partnereid teineteisest eemale.
  10. Tigedad konfliktid, mis teevad haiget ja julgustavad partnereid endasse tõmbuma, on intiimsusele barjääriks.
  11. Kui tunned, et partner kritiseerib või on sinus pettunud või oled sina see, kes partnerit kritiseerib, siis see vähendab vastastikkust austust ja armastust.
  12. Paarisuhtes on oluline see, et mõlema partneri soovid ja vajadused saaksid rahuldatud. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles