Viis teaduslikult tõestatud põhjust, miks tasuks rattaga sõita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa pole pärast põhikooli lõppu jalgratta selga istunud, siis sa ei tea, millest ilma oled jäänud. Jalgrattaga sõitmine pole füüsiliselt kõige kurnavam tegevus, ent ometi aitab see palju kaloreid põletada.

Peale selle on veel mitu head põhjust, miks tasuks oma ratas keldrist välja otsida ja sellega väike ring teha, kirjutab Women's Health Magazine.

Jalgrattaga sõitmine aitab tervislikku kehakaalu hoida

Ühe uuringuga tehti kindlaks, et rattasõit aitab pikas perspektiivis kehakaalu hoida: naised, kes sõitsid nädalas vähemalt neli tundi jalgrattaga, kogesid 16 aasta jooksul väiksema tõenäosusega kaalutõusu kui need, kes rattaga ei sõitnud.

Jalgrattaga sõitmine võib vähendada südamehaiguste riski

Ratta selga hüppamine võib oluliselt südametervist parandada. Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et naised, kes sõitsid nädalas rattaga vähemalt 30 kilomeetrit, vähendasid seeläbi oma südamehaiguste riski pea poole võrra.

Jalgrattaga sõitmine parandab meeleolu

Portland State'i ülikoolis tehtud uuring tõestas, et rattaga tööle sõitvatel inimestel on terve päeval vältel parem tuju kui neil, kes saabusid tööle kas auto, ühistranspordiga või jalgsi.

Jalgrattaga sõitmine võib vähendada rinnavähi riski

Uuringud on näidanud sedagi, et naistel, kes liikusid päeva jooksul - jalgsi või rattaga - 30 minutit või rohkem, oli madalam rinnavähi risk, kui neil naistel, kes liikusid minimaalselt.

Jalgrattaga sõitmine võib aidata ennetada haigusi

Teadlased on kindlaks teinud, et rattaga sõitvad inimesed puuduvad haiguse tõttu töölt harvemini. Lisaks sellele esineb rattasõitu harrastavatel inimestel vähem ka erinevaid kroonilisi vaevusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles