Lihtsaid nippe, kuidas nutitelefoniga lastest ilusaid pilte teha

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parim kaamera on see, mis on parasjagu kaasas. Emadel on see enamasti nutitelefon.

Fotograaf Me Ra Koh jagab portaalis iVillage lihtsaid nõuandeid, kuidas telefoniga teha paremaid pilte, et ükski kaunis hetk ei jääks tabamata.

  • Ära suumi, mine lähemale

Telefonikaameratel on enamasti vaid digitaalne suum, mis tähendab, et suumimisel pildiresolutsioon väheneb. Kui tahad, et kvaliteet oleks parem, astu lihtsalt objektile lähemale.

  • Pane resolutsioon kõrgeks

Mõnel kaameral on võimalik kvaliteedisätteid kohandada. Sellisel juhul pane tähele, et kasutaksid alati kõrgeimat resolutsiooni.

  • Mängi toonidega

Tonaalsusvahemik aitab sul leida pildil tumedamaid ja heledamaid alasid. Lülita sisse HDR-režiim. See režiim teeb kolm pilti ja hajutab need kokku üheks fotoks, mis aitab esile tuua varjus olevad alad, värvid ja teeb pildi säravamaks.

  • Jälgi valgust

Suurem osa telefonikaameratest pole väga tundlikud ja pimedas on raskem saada hea kvaliteediga fotot. Otsi ilusat päevavalgust ja kui tahad erilisemat kuma, tee pilti ka päikeseloojanguga või hommikul, kui päike tõuseb.

  • Järjestik-pildistamine

Mõne telefoniga on võimalik teha järjest rida pilte väga lühikese aja jooksul (rapid fire), kuid kui seda pole, saab endale vastava rakendusprogrammi alla laadida. Kasuta seda võimalust ja pildista järjest nii, et astud objektile lähemale ja muudad vaatenurka. Hiljem saad kõik ebaõnnestunud pildid ära kustutada, kuid see on väga hea võimalus, kuidas püüda pildile beebi või väikelaps, kes ei taha ühe koha peal püsida.

  • Ole kaval!

Lapsed märkavad kohe, kui emme pildistamisvalmis kaameraga läheneb. Telefoni hüveks on see, et see on nii väike ja mõeldud ka paljuks muuks, mistõttu ei pruugi laps kohe mõista, et tahad pilti teha. Sul on võimalus salaja teha selliseid fotosid, kus laps on väga loomulikus asendis ja ei saa arugi, et on sinu väike modell.

  • Puhasta telefon näpujälgedest

Telefon käib pidevalt käest-kätte ja tihti mängib sellega ka laps. Selleks, et pildid tuleks välja, pead sageli objektiivi puhastama.

  • Märka tausta

Enne pildistamist vaata järele, et taust poleks liiga kirju või kaootiline, sest vastasel juhul võid kaotada pildi fookuse.

  • Mängi rakendustega

Proovi erinevaid fototöötluseks mõeldud rakendusprogramme ja ära karda katsetada huvitavaid efekte. Need võivad olla väga lõbusad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles