Kuidas ilma erilise pingutuseta kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetus võib olla higi ja distsipliini nõudev protsess. Tegelikult saab kaalunumbrit ka lihtsamalt väiksemaks muuta – tuleb vaid jälgida teatud nõuandeid ja peagi märkad, kuidas lisakilod kaovad.

Women's Health Magazine vahendab mõned nõuanded, kuidas ilma erilise pingutuseta lisakilodest vabaneda.

Alusta igat söögikorda klaasi veega. Vee joomine aitab organismis normaalset vedeliku taset hoida ja täidab kõhtu, tänu millele sööd sa vähem.

Tee iga söögikorra ajal mõned väikesed muudatused. Näiteks salatikastmetest eelista majoneesiga tehtud kastmete asemel oliiviõlist kastmeid. Kui sul on valida, kas võtta värske puuvili või peotäis kuivatatud puuvilju, eelista esimest. Kuivatatud puuviljades on palju kaloreid. Asenda sealiha linnuliha või hoopis kalaga, sest need on kergemad ja tervislikumad kui rasvane sealiha.

Magustoiduks võta tühike tumedat šokolaadi. Kui sul tekib magusaisu, võta tükike tumedat šokolaadi. Alguses võib sulle tunduda, et sellest jääb väheks, kuid ajapikku harjud tumeda šokolaadi maitsega.

Jälgi hoolikalt oma portsjonite suurust. Kui soovid kaalu kaotada, kontrolli, et su toidukogus oleks iga söögikorra ajal ühesuurune. Kui sööd snäkke, mõõda omale söömiseks normaalne kogus, ära haara snäkke otse pakist. Võid kasutada ka väiksemaid taldrikuid, et vältida toiduga liiale minemist. Ülejäägid pane pärast sööki kohe külmkappi, et sul ei tekiks kiusatust uuele ringile minna.

Liiguta end. Isegi kui sa ei saa veeta tunde jõusaalis või rühmatreeningus, saad siiski päeva jooksul kaloreid põletada, kui liigud rohkem ringi. Tee töö ajal pause ja liigu kontoris. Eelista lifti või eskalaatori asemel treppi ja pargi auto sihtkohast veidi kaugemale, et peaksid rohkem kõndima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles