18 kööginippi, mida iga naine peaks teadma

FOTO: SCANPIX

Genius Beauty pani kirja 18 asjalikku kööginippi, mis kogunevad tõeliste koduperenaiste teadmiste pagasisse aastate pikkuse katsetamise käigus. Sina ei pea nii kaua ootama, loe vaid allpool olevaid nõuandeid ja võid kohe targalt kööki sammuda.

  • Selleks, et munapuder tuleks eriti õhuline ja kohev, lisa ühe tassi munade kohta kaks supilusikat külma vett. Vispelda segu korralikult läbi.
  • Pärmi asemel võib taignasse lisada veidike konjakit. Konjak annab taignale parema lõhna ja muudab küpsetised maitsvamaks.
  • Munavalgeid saab kiiresti vispeldada tugevaks vahuks kui munavalged on eelnevalt olnud külmas. Lisa segule paar tilka sidrunimahla või natuke sidrunihapet.
  • Selleks, et lihale jääks küpsetamisel või praadimisel kuldne koorik, pintselda liha eelnevalt meega.
  • Sibulad kaotavad oma kibeduse ja muutuvad maitsvamaks, kui panna need pärast hakkimist kurnsõelale ja valada kuuma veega üle.
  • Maks muutub pehmemaks, kui sellele enne praadimist suhkrut peale raputada.
  • Selleks, et munad ei läheks keemise ajal lõhki, tuleks need külma vette panna enne kui vesi on keema läinud.
  • Kui kardad piima põhja kõrvetada, loputa potti eelnevalt külma veega ja soojenda piima keskmisel kuumusel.
  • Puhasta ja pese juurviljad vahetult enne seda, kui lisad need supi sisse.
  • Selleks, et porgand oleks eriti maitsev, keeda seda 5-10 minutit. Porgandid, nagu teisedki juurviljad, tahavad küpseda korralikul kuumusel ning soolaga maitsestatakse neid alles pärast küpsetamist.
  • Selleks, et riis ei muutuks kummiseks, tuleks seda enne keetmist pool tundi külmas vees loputada.
  • Kui hoiad soola lahtises kausikeses ja kardad, et see võib ajapikku niiskeks muutuda, lisa soolale paar riisitera.
  • Selleks, et riis keetmisel liiga pehmeks ei läheks, võiks seda eelnevalt veidike praadida.
  • Selleks, et piim üle ei keeks, lisa piimale suhkrutükk ja kata pott kaanega, kuid sega piima iga 3-4 minuti tagant.
  • Selleks, et riis oleks pärast keetmist puhas ja selge, tuleks see keevasse vette panna 5 minutiks.
  • Kui tahad, et pasta või riis ei kleepuks pärast keetmist kokku, lisa keetmise ajal veele veidike päevalille- või oliiviõli või loputa riis/pasta pärast keetmist külma veega.
  • Närbunud till ja petersell muutuvad uuesti värskeks, kui panna need vette, kuhu on lisatud veidike äädikat.
  • Kui soovid valmistada maitsvaid juurvilju, tuleks need vette panna siis, kui vesi on keema läinud. Kui soovid aga maitsvat puljongit, lisa juurviljad veele siis, kui vesi on veel külm.
Tagasi üles