Partner petab: kolm küsimust, mida endale esitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Truudusetus näitab, et suhtes jääb midagi puudu – on see vajadus ego või enesehinnangu upitamiseks, soov ennast avastada või igatsus füüsilise läheduse järele. Petmisega puutuvad kokku liigagi paljud paarid.

Enamasti usutakse, et truudusetus on katkise suhte tunnusmärk. On see ka tegelikult nii? Hiljutised uuringud näitavad tegelikult, et abielud on õnnelikumad kui kunagi varem ja suurem osa neist, kes petavad, ei taha päriselt elukaaslast maha jätta, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Paljud suhted elavad truudusetuse üle. Siin on kolm põhjust, miks see mõnikord ei õnnestu.

Tähelepanupuudus

Abieluinimesed kurdavad nõustajatele sageli, et nad on kodus kui nähtamatud. Üllataval kombel kurdavad seda nii petjad ise kui ka need, keda reedetakse. Suhtesse peab kogu aeg panustama, ilma hoole ja tähelepanuta see hääbub. Selleks, et abielu toimiks ja paar saaks petmisest üle, peavad mõlemad pingutama. Nad peavad keksenduma oma partneri soovidele ja muredele sama põhjalikkusega nagu nad hoolivad enda vajadustest. Pärast seda, kui salasuhe on avalikuks tulnud, on seda tahet aga raske leida. Tähelepanupuudus tekitab mõlemal tunde, et temast ei hoolita, teda ei väärtustata ja ta on oma kaaslase silmis nähtamatu. See ongi oluline põhjus, miks truudusetusest on nii raske üle saada.

Läheduse puudus

Nii füüsiline kui vaimne lähedus on liim, mis hoiab suhet koos. Intiimsus on midagi enamat kui seks. See on füüsiliselt välja näidatud kiindmus, mis näitab hoolivust partneri vastu – suudlemine, käest kinni hoidmine, kaisutamine. Kõik see näitab, et partneri vastu on suur külgetõmme ja suhtes on see palju olulisem kui kõigest seks. Kahjuks põhjustab petmine negatiivsust, usladamatust ja hoolimatust ning need tunded rikuvad läheduse, mida suhte hoidmiseks on vaja.

Privaatsuse puudus

Pole kahtlustki, et sotsiaalmeedia on muutnud inimeste omavahelist suhtlemist. Abieluinimestel on nii lihtne oma partnerit petta. Sotsiaalmeedia pakub palju rohkem võimalusi teistega tutvumiseks, aga see teeb ka petmisega vahelejäämise lihtsamaks. Sinu kahtlased teod võivad silma jääda partnerile või ka sõbrale, mõnele pereliikmele. Tegelikult on sotsiaalmeedias privaatsust väga vähe ja kui mõni afäär tuleb avalikuks, võib sellest teadmine ka kulutulena levima hakata. Pärast seda teavad su tiivaripsutamisest kõik, kellega läbi käid ja sellise survega on väga raske hakkama saada. Säärase avaliku tähelepanu all suudavad vastu pidada väga vähesed abielud.

Suuremalt jaolt polegi truudusetus seotud otseselt abieluga, vaid petja isikliku kriisiga. 31 protsenti suhetest, kes on petmisest üle saanud, on muutnud oma suhet nii, et see oleks rahuldustpakkuv mõlemale poolele. Afäärist ei saa üle vaid 10 protsenti suhetets ja need on enamasti kannatanud tähelepanu ja läheduse puuduse käes juba pikka aega varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles