Kihnu Virve teeb jälle trikke

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panen aga põsepuna palgele: pühapäeval on Kihnu Virvel lisaks põsepunale ette näidata ka värvitud huuled, lokisoeng ja kontsakingad.
Panen aga põsepuna palgele: pühapäeval on Kihnu Virvel lisaks põsepunale ette näidata ka värvitud huuled, lokisoeng ja kontsakingad. Foto: Ülo Josing

Kihnu Virve suudab ikka veel üllatada. Homses ETV saates «Tõuse ja sära» põrutab ta stuudiosse mootorrattal ning on teist korda elus lasknud endale teha lokisoengu.

Alles see oli, kui laulumemm langevarjuhüppe sooritas ning veel hiljuti oma kontserttuuri raames balletti tantsis. Homme ilmub Kihnu Virve «Tõuse ja sära» saatesse uhkete lokkidega ja värvitud suuga. Kihnu kördi viskab Virve nurka ja jalga paneb kontsakingad. Kõik selleks, et olla moodne rokidaam ning laulda Rasmus Rändvee ja ansambliga Facelift Deer esmakordselt oma kuulsaimat lugu «Mere pidu».

Millal aga lasi Virve endale esimest korda lokid keerata? «Sada aastat tagasi,» naerab Virve. «Olin siis päris noor, peale kahekümne. Kõik tegid, tahtsin teisi järgi ahvida ja olla ilusam, kui ma olen. Siis tehti enamasti vesilaineid, aga ma lasin ikka elektriga teha. Elasin siis Manija saarel ja käisin linnas, Pärnus juuksuris.

Saba, mäletan, oli nii pikk, et uulitsa peal oli järjekord. Pärast läksid lokid nii sassi, et raske oli lahutada. Vaata, kui sa palja peaga oled ja kui heinapeprede sees on, näed ju välja nagu vanakurat! Lakki siis pähe ei pandud ega midagit, seda põlnd olemaski. Lõhna või haisu oli küll taga, ja oli kõva küll! Aga nüüd pandi ka värvi moka peale, mina seda muidu ei pane. Ennevanasti, kui sai karnevalil käidud, panime huulevärvi punase krepp-paberiga. Tegid aga paberi märjaks, panid suu peale ja oligi punane.»

Nüüdset tempu põhjendab Virve sellega, et mängib koos Facelift Deeriga esinedes Madonnat ning lisab, et lisaks «Mere peole» tuleb ettekandele ka tema enda kirjutatud «Muusika mängib». «Mul võõrast värki pole,» ütleb ta. «Ja oi, selle Rasmus Rändveega oli ikka väga vahva laulda. Väga sihuke hakkaja poiss ja andku talle see ülemine ots ikka tarkust ja jõudu. Hääl on tal kõva. Meie meelest läks see saade korda.»

Kordaminekule annab muidugi hoogu ka temp, et Kihnu naised stuudiosse mootorrattaga kihutavad.

Virve ütleb veel, et ega tema etteasted tänavu läbi ole. Suve saabudes on teda jälle lavale oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles