Seitse küsimust, mida töövestlusel intervjueerijale esitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töövestlus võib iga inimese natuke närvi ajada. Kui soovid töökohta endale saada, siis tasuks töövestluseks veidike ka ette valmistuda, mitte niisama kohale minna ja loota, et jätad endast kustumatu mulje.

Genius Beauty toob mõned näited, milliseid küsimusi võiks töövestlusel intervjueerijalt küsida.

Kas sellel ettevõttel on palju alluvaid?

See küsimus näitab, et sa tahaksid saada paremat ettekujutust, kui suure firmaga on tegemist ja kui paljude inimestega sa hakkad kokku puutuma. Tööandjale võib avaldada muljet see, et tunned firma vastu huvi.

Kas teile meeldib siin töötada?

Selle küsimuse vastus annab sulle hea ettekujutuse, milline on ettevõttes tööatmosfäär. Pane tähele intervjueerija reaktsiooni: kas ta vastab sulle kohe või peab ta eelnevalt natuke mõtlema? Võib-olla tekitab see küsimus temas ebamugavust ja ta ei oska sulle midagi asjalikku vastata?

Millal võin teie tagasisidet oodata?

See küsimus on hea selleks, et kui sa tead täpselt, mis ajaks firma oma otsuse langetab, siis saad oma igapäevaseid tegemisi rahulikumalt teha. Pealegi kui nad peavad lubatud ajast kinni, siis on tegemist usaldusväärse tööandjaga.

Kui pikad on tavalised tööpäevad?

Sinul kui tulevasel alluval on täielik õigus uurida, kui pikad on selles ettevõttes tööpäevad. Tasuks uurida ka seda, kas tööd peab tegema nädalavahetustel või ainult nädala sees.

Kas sellele kohale on palju kandideerijaid?

Jällegi sinu jaoks oluline informatsioon. Kui tead, et kandideerijaid on palju, siis võid rohkem rõhku panna oma headele omadustele, mis võiksid tööandjale meelde jääda. Ära lase sel end muserdada, kui samale kohale kandideerib suur hulk inimesi.

Millised saavad olema minu töökohustused?

Mida rohkem sa oma tulevase töö kohta teada saad, seda kergem on sul otsustada, kas see koht sobib sulle või mitte. Võib-olla rääkis tööandja vaid üldiselt, milline on antud ametikoht, ära karda temalt selle kohta täpsustavaid küsimusi küsida.

Mis jäi minu avaldusest silma, et te mind vestlusele kutsusite?

See on väärtuslik info, mida tasuks tööandjalt uurida. Isegi kui sa seda konkreetset kohta ei saa, tead sa edaspidi, mis sinu CV või motivatsioonikirja juures tööandja tähelepanu võib köita. Pealegi on see hea viis, kuidas enesekindlust suurendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles