Kolm nutikat nippi, kuidas kasutada enda ilu heaks õunasiidriäädikat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunasiidriäädikas
Õunasiidriäädikas Foto: SCANPIX

Peenestatud õuntest valmistatud õunasiidriäädikal on mitu head omadust. Sel on viirustevastane, antibakteriaalne ja seentevastane toime. 

Peale äädikhappe on selles ka teisi happeid, vitamiine, mineraale ja aminohappeid, kirjutab Naturally Curly.

Loputa juukseid

Õunasiidriäädikat saab kasutada loodusliku alternatiivina šampooni asemel - see eemaldab juustest eelnevalt kasutatud juuksehooldustoodete jäägid, kuid ei röövi neilt loomulikku rasu. Sellest on palju abi ka pusade lahtiharutamisel, jättes juuksed pehmeks, siledaks ja väga läikivaks. Kuna äädikas tapab baktereid, sobib see eriti hästi neile, kel on probleeme kõõmaga.

Selleks sega üks osa vett sama koguse õunasiidriäädikaga. Kui oled duši all, vala segu oma juustest läbi või kanna juustesse pihusti abil. Masseeri see peanahka ja lase enne loputamist mõni minut mõjuda. Pärast loputust ei tohiks palsami järele enam vajadust olla, sest õunasiidriäädikas jätab juuksed siidiseks.

Näotoonik

Õunasiidriäädikas mõjub hästi ka jumele, sest aitab taastada näonaha loomulikku pH-taset ehk ei lase nahal minna liiga rasuseks või ka liiga kuivaks. Lisaks aitab see vähendada punetusi ja põletikulisi laike näol.

Selleks sega õunasiidriäädikat veega, mida on kaks korda rohkem. Kui sul on tundlik näonahk, peab segu olema veelgi lahjem. Saadud toonikut saad kasutada pihusti abil, kuid võid seda ka lihtsalt vatipadjaga näole tupsutada. Toonik toimib kõige paremini vahetult pärast näopesu, kas hommikul või õhtul, sulgedes väärtusliku niiskuse naha sisse.

Päikesepõletuse leevendaja

Kõik, kes lähevad kergesti esimese kevadpäikesega liiale, peaksid omale kõrva taha panema, et päikesepõletust saab leevendada ka õunasiidriäädikaga. Selleks pole vaja muud, kui lisada tassitäis õunasiidriäädikat vanniveele. Lisaks valu leevendamisele teeb see ka naha pehmemekas ja vähendab vananemisega kaasnevaid pigmendilaike. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles