Kõrge rasvasisaldusega toit võib suurendada rinnavähiriski

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähk.
Rinnavähk. Foto: SCANPIX

Värske uuring tõestas, et küllastunud rasvade tarbimine võib suurendada naistel kolme tavalisema rinnavähitüübi tekke tõenäosust.

Teadlased vaatlesid suuremahulises uuringus enam kui 337 000 Euroopa naise andmeid ja leidsid, et enim rasvarohket toitu söönud naistel on umbes 30 protsenti kõrgem tõenäosus rinnavähi arenguks, vahendab teadus.err.ee.

Selgus, et erinevat tüüpi rinnakasvajate arenguriski soodustavad nii kogurasvade kui küllastunud rasvade sisaldus toidus. Uuringuperioodi jooksul diagnoositi rinnavähk rohkem kui 10 000 naisel ja seejuures ilmnes selge seos küllastatud rasvade tarbimise ja rinnavähi avaldumistõenäosuse vahel.

Selleks, et riski vähendada, ei tohiks küllastatud rasvadest tulenev kalorite kogus ületada 10 protsenti naise päevasest toidukalorsusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles