Angelika Mikk: loomingulist tööd ei saa teha vägisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelika Mikk 2005. aastal Vanemuise laval.
Angelika Mikk 2005. aastal Vanemuise laval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Aastaid Rahvusooper Estonia laval säranud sopran Angelika Mikk tunnistas Kroonikale, et töö teatris lõppes suuresti ületöötamise tõttu. Uks avanes aga mujal ja nüüd on ta tuntud kui seriaali «Pilvede all» näitleja.

Möödunud aastal, kui Angelika jäi kolmanda lapse ootele, lõppes ka tema tööleping Estonias. Enda sõnul oli ta selleks ajaks selgelt üle töötanud ja üle mõelnud. «Üks põhjusi oli see, et mulle ei meeldinud enam, enam ei olnud lõbus, aga mul peab olema mõnus ja lahe,» selgitas ta. «See, mis mind käivitab, peab olema positiivne. Mulle ei sobi vägisi punnitamine, see ei vii mind kuhugi. Ja siis ma lihtsalt tundsin, et ma ei taha enam nii, tuleb paus teha.»

Angelika sõnul saab iga normaalne loomingulist tööd tegev inimene ühel hetkel aru, et seda ei saa teha vägisi, seda peab tahtma. «Mulle väga meeldib laval olla, ma olen sõna otseses mõttes lavainimene, aga kui ma läksin lavale ja tundsin ühel hetkel hoopis, et appi, mida ma siin teen, siis – see ei olnud enam üldse lahe, vaid puhas töörühkimine.»

Kõik see viis selleni, et Angelika jäi väga tihti haigeks. «Isegi kui ma ei tahtnud seda välja näidata, siis lõpuks see lihtsalt paistis välja -  ühel hetkel olingi ma rohkem haige kui terve.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles