Kohtingumaailma viis kirjutamata reeglit, mis kõiki mõjutavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kutsus meest ebaviisakaks, kuna kaaslane keeldus maksmast tema suurt restoraniarvet. Pilt on illustratiivne.
Naine kutsus meest ebaviisakaks, kuna kaaslane keeldus maksmast tema suurt restoraniarvet. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kohtingureeglid võivad meile nalja teha ja me võime otsustada neist mitte kinni pidada. Sellegipoolest kehtib kohtingutel teatud etikett, millest maksab kinni pidada. Lisaks teada-tuntud reeglitele on olemas ka nn kirjutamata reeglid, millest rääkimine tekitab inimestes ebamugavust.

  1. Sinu standardid võivad muutuda, kui kohtad kedagi, kes tundub külgetõmbav. Sul võib ju olla kindel arvamus sellest, milline su partner peaks olema, kuid kui kohtad väga atraktiivset inimest, võid kõik need omadused unustada. Ole enda vastu aus ja pane tähele, kui palju teise välimus sind mõjutab. Kohtingukaaslase välimusest võlutuna võid endale märkamatult leppida sellise käitumisega, millega sa muul juhul kuidagi nõus ei oleks, kirjutab Huff Post.
  2. Kohtingu tulemus sõltub paljuski õnnest. Kui sa pole ammu (või üldse varem) kohtingutel käinud, jõuad tõenäoliselt närveerides palju üle mõelda. Paljud suhtuvad partneri leidmisesse nii, nagu see oleks mingi teadus. Päris elus on suur osa juhusel, õigel ajastusel ja vastastikusel kehakeemial.
  3. Kõik «mängivad mänge». Näiteks kipuvad inimesed mängima võimumänge siis, kui kelner poetab lauale arve. Lisaks on inimesed väga ettevaatlikud oma sümpaatia väljendamisel, sest keegi ei taha olla esimene, kes oma tundeid välja näitab.
  4. Kohtingutel käimine võib olla tõeliselt masendav. Nagu eelnevalt mainitud, ei saa tunnete tekkimist sundida, sest see on üsna juhuslik. Harva õnnestub see kohe esimese korraga ja alati on risk, et võid armuda, kuid teine sinu tunnetele ei vasta.
  5. Keegi pole esimesel kohtingul päris tema ise. Kuigi potentsiaalse partneriga peaks alati olema üdini aus, siis on kõigil mõni luukere kapis, mida varjata üritatakse. Kes tahakski oma halvemaid külgi ise esile tuua, arvestades, kui oluline on esmamulje? Seevastu tuleb siiski kasuks, kui oled siiras ja enda vastu aus, sest suure tõenäosusega näeb su kaaslane läbi, kui üritad kedagi teist mängida.      
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles