Kas tselluliidist on üldse võimalik vabaneda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inetu apelsinikoort meenutava tselluliidiga võitlemiseks on mitmed ilutoodete firmad loonud spetsiaalseid kreeme, millele naised kulutavad aastas suuri summasid. Need naised, kes kreeme kasutada ei taha, väsitavad end aga lõputute dieetide ja trenniga. Eesmärk on kõigil üks: vabaneda tselluliidist. Ent on see üldse võimalik?

Arstide sõnul peaksid naised aga tselluliidiga leppima, sest nende kinnitusel pole veel avastatud ühtki meetodit, mis aitaks tselluliidist vabaneda, kui see on juba tekkinud, kirjutab Genius Beauty.

Kui vaatad peeglisse ja näed reitel inetut tselluliiti ning oled enese peale pahane, et elustiili tõttu oled lasknud oma kehal koledaks minna, siis lõpeta see kohe ära. Arstid nimetavad tselluliiti «eluaegseks kohtuotsuseks» – kui tselluliit tekib, siis seda peaks võtma kui oma välimuse vältimatut osa.

Aga kui kaalu langetada, kas siis väheneb ka tselluliit? Kõige suurem eksiarvamus on see, et salenemine aitab tselluliidist vabaneda. Teadlased on arvamusel, et pole tähtis, kui karmi dieeti keegi peab, see ei aita tselluliiti vähendada. Briti ekspertide poolt läbi viidud katsed näitasid, et kaalukaotus võib tselluliidi hoopis veelgi rohkem esile tuua.

Ekspertide sõnul on pärast kaalukaotust olukord selline, et nahk on oma elastsuse kaotanud ega saa enam taastada endist siledat pinda. Briti teadlaste sõnul suudab vaid väga väike osa naistest tselluliiti kaalukaotuse abil vähendada, kuid täielikult ei saa tselluliidist lahti ka nemad.

Briti ilukirurg Douglas McGeorge oli tselluliidist vabanemisest rääkides väga kategooriline. Tema sõnul peavad naised lihtsalt õppima sellega elama, sest veel pole leiutatud ühtki meetodit, kuidas tselluliidist vabaneda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles