Milliseid toiduaineid tuleks kiireks kaalulangetuseks eelistada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kuivõrd tervislik on su igapäevane menüü, mõnikord võib tekkida tahtmine või vajadus kaalus natukene alla võtta. Hea uudis on see, et õige toitumine ja treening aitavad kiiresti kaalu langetada. Eriti hästi mõjub veel see, kui lisad oma menüüsse teatud toiduaineid, mis soodustavad kiiret kaalulangetust.

Puhtad valgud. Hiljuti avaldatud uuring näitas, et puhtad valgud soodustavad kaalulangetust, sest need aitavad isusid kontrollida, kirjutab healthmeup.com. Kui lihasööjad saavad puhtaid valke puhtast lihast ja munavalgest, siis taimetoitlased võiksid oma menüüsse lisada järgmisi toiduaineid: kikerherned, sojaoad, punased oad, tofu, erinevad kaunviljad, piimatooted.

Puu- ja juurviljad. Isegi, kui oled suur lihaarmastaja, lisa iga söögikorra juurde juurvilju ja vähemalt kaks tervet puuvilja. See aitab isusid ohjeldada ja soodustab kaalulangetust. Unusta dieeditabletid ja eksootilised toiduained, millega sa midagi teha ei oska ja too parem turult suur ports värsket kraami.

Värskest puljongist supid. Isusid aitavad ohjeldada ka püreestatud või puljongiga valmistatud supid (ilma kooreta!). Lisaks on supid reeglina madala kalorisisaldusega ja tervislikud. Kiireks kaalulangetuseks ongi oluline õppida, kuidas asendada ebatervislikud toidud tervislikega.

Täisteratooted. Kaalulangetust toetavate toiduainete nimekiri poleks täielik ilma täisteratoodeteta. Kui sa ei taha oma menüüd muud moodi muuta, siis asenda vähemalt sai ja makaronid leiva ning pruuni pastaga. Täisteratoodetes on palju toitaineid ja need aitavad kenasti isusid kontrolli all hoida.

Toidud, milles on vähe soola ja tärklist. Soola ja tärklise tarbimise vähendamine viib selleni, et keha ei hoia enam vedelikku niivõrd palju kinni ja sa kaotad «vee lisakilosid». Seda põhimõtet on kõige kergem jälgida, alusta aeglaselt, jättes menüüst üha rohkem soola ja tärklist sisaldavaid toiduaineid välja ning samal ajal tee regulaarselt trenni. Sel viisil ei tohiks kaalukaotus suuri probleeme tekitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles