Lugeja küsib: miks ei taha mees suudelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu elukaaslane, kellega olen koos olnud kaks aastat, ei taha üldse suudelda. Ta ütleb, et üle 40-aastastel pole sobilik avalikus kohas suudelda, kuid tegelikult ei taha ta seda teha ka kodus, nelja seina vahel. Enda sõnul eelistab ta kohe «asja juurde minna», kuid mina tunnen suudlustest puudust. Mida ma peaksin tegema?» küsib lugeja Femailis.

Vastab suhteekspert Rowan Pelling

Kõige sagedamini kurdetaksegi mulle kui nõustajale, et suhtes on suudlemist jäänud järjest vähemaks. Kusjuures kurtjaks on alati naised. Enamik naistest tahab enne seksi eelsoojendust ja miski ei tekita tuju paremini kui kirglik suudlus.

Seega sinu mees, kes ei taha eriti suudelda, pole suur erand. Mannetu on väita, et suudlemiseks ollakse liiga vanad. Tundub olevat kirjutamata reegel, et üle 40-aastased peaksid suudlema privaatselt. Siiski ma usun, et mitte kellelgi pole kiire musitamise vastu midagi. Mulle teeb väga suurt rõõmu see, kui ma näen kaht pensionäri käsikäes kõndimas ja teineteisele musi andmas.

Vanusega seotud eelarvamustest on palju hullem mehe argument, et eelmäng tuleks n-ö edasi kerida, et kiiremini põhisündmuseni jõuda. Ma nimetan seda väärituks, sest ta ei arvesta üldse sinu eelistustega. Säärane kiirustamine näitab, et ta ei oska olla suuremeelne. Ta võiks aru saada, et teisele naudingu pakkumine tekitab ka endale naudingut. Sageli on ainus võimalus, kuidas talle seda selgeks teha, küsida, kuidas ta ise tunneks, kui sina tema seksuaalsete eelistustega ei arvestaks.

Ainult sina saad otsustada, kui olulisel määral vähene suudlemine mõjutab seda, kuhu teie suhe tüürib. Kas muidu on teie seksuaalelu nauditav? Kas su mees on teistes eluvaldkondades lahke ja kaastundlik? Kas võib asi olla selles, et ta peab end kehvaks suudlejaks? Alati on ka inimesi, kelle jaoks on keelega suudlus talumatult intiimne ja isiklik.

Kui saad aru, miks su mees suudelda ei taha, on sul ehk lihtsam tema seisukohaga nõustuda või talle enda arvamust selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles