Peruquois: «Mina olen vägagi naine!»

Triin Tammert
, ettevõtja ja kommu­nikat­siooni­spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müstiline võimas naine: Peruquois elab abikaasa ja tütrega Portugalis, aga reisib palju. Tema kontserdid ja koolitused on suured publikumagnetid.
Müstiline võimas naine: Peruquois elab abikaasa ja tütrega Portugalis, aga reisib palju. Tema kontserdid ja koolitused on suured publikumagnetid. Foto: Nico Arnoldi

Sensuaalne lauljanna Peruquois innustas eelmisel nädalavahetusel Eesti naisi: sisemise rahu ja õnnelike suheteni viib parem kontakt iseendaga, vähem internetti ja rohkem looduses viibimist.
 

Mis on ürgse naiselikkuse kutse? Nädal tagasi kogunes Estonia kontserdimaja kammersaali ligi kakssada naist, et sellele küsimusele vastus saada. Nende ette astus armastavat naisenergiat kiirgav Austraalia juurtega Peruquois, kes on õppinud džässi ja teinud edukat lauljakarjääri Sydneys, kuid millegi sügavama otsingul jõudnud hoopis teistsuguse muusika, häälejooga ja ürgse naiselikkuse teema juurde.

Kui intervjuuks kohtume, ütleb särav, imeliselt naiselik Peruquois esimese asjana, et ei pea end guruks ega õpetajaks. «See on liiga vastutusrikas,» lausub ta, lisades: «Guru pannakse pjedestaalile ja tiritakse sealt alla. See ei lase sul olla lihtsalt inimene, aga mina olen vägagi naine.»

Kuidas sinust sai see, kes sa oled?

Minu muusikaline ja spirituaalne teekond on olnud väga tihedalt seotud. Kui püüdsin džässi viljeledes sobituda etteantud raamidesse, meeste maailma – mida muusikamaailm oli ja paljuski on –, siis kannatuste käigus mõnes mõttes kaotasin ennast. Püüdsin olla nagu mees – lahe, kõike kontrollida… Samal ajal tegin kompromisse oma naiselikkuse ja loomuse pehmema poolega. Saavutatud edul oli liiga kõrge hind, minu hinge ja naiselikkuse arvelt.

Lõpuks sain aru, et see ei tee mind õnnelikuks. See ei olnud kooskõlas mu sügavama olemusega. Olin nagu laulev nukk, kes mängis mingit rolli, seksikat džässilauljatari.

Mu teekond algas siis, kui pidin tegema hirmutava hüppe teadmatusse, laskma kõigel senisel minna. Loobusin džässist ja läksin põlisameeriklasest mehega, oma õpetajaga, Ameerikasse, kõrbesse. Õppisin seal igasugu asju, mida naine peaks oskama – kuidas hoolitseda teiste inimeste eest, kuidas süüa teha, kuidas olla ema lapsele, kuidas nutta kogu südamest. See oli väga valus, sest ei ole lihtne lasta lahti oma identiteedist, kõigest tuttavast ja turvalisest. Aga ma teadsin, et pean selle läbi tegema. See vabastas mu kõigest üleliigsest ja aitas mul leida oma hääle.

Kuuldavasti armastasid seda meest, aga polnud tema jaoks ainus?

See mees oli õpetaja, ta armastas kõiki neid naisi, õpetas neid. See ei olnud see, et tal oli lihtsalt mitu partnerit. Kui selline asi juhtub suhtes, et mees hakkab vaatama teisi naisi, on sageli põhjuseks see, et naine pole oma sügavama olemusega kooskõlas ja mees ei saa oma naiselt naiselikku energiat. Ja naised ei taha sageli seda endale tunnistada, et nad ei paku mehele toda mahlakust, mida suhte alguses. See on väga oluline, et naises voolaks naiselik energia vabalt, et ta armastaks ennast, oleks sensuaalne. Kui naine seda ei tee, on mehel raske teda armastada.

Milline on õnneliku elu valem?

Arvuti ja telefon, internet ja sotsiaalmeedia teevad seda, et kogu tähelepanu, kogu energia on väljaspool, kui me tegelikult igatseme olla seespool. Side loodusega ja igapäevane ühendus maaga on hädavajalikud. Looduses, eriti paljajalu, saab keha väga kiiresti tagasi loomuliku vibratsiooni. Maa puhastab keha häirivast energiast, isegi jalutuskäik pargis aitab.

Ka laulmine avab ja rahustab keha juba 10–15 minutiga ning paneb loomuliku elujõu voolama. Samuti tantsimine – naistel on kurvid ja kurviline liikumine toob välja loomuliku graatsia.

Kas naine saab olla samal ajal tippjuht ja ühenduses oma naiseliku energiaga?

Olin just õhtusöögil Eesti mitme naistippjuhiga ja me arutlesime samal teemal. Nad rääkisid, et neilt oodatakse vahel justkui, et nad oleksid nn munadega naised, ja küsisid, kas saab kuidagi teisiti. Seletasin, et võib olla ka teisiti, aga selleks tuleb mõista naiselikkuse olemust ja samuti meheliku energia olemust enda sees ning õppida neid juhtima.

Naine ei tohiks muutuda maskuliinses keskkonnas meheks, vaid peab olema ühenduses oma emakaga – selle kohaga, kus on peidus kogu loov energia, millega me teeme lapsi; mitte keegi ei pääse maailma ilma selleta. Me kasutame seda nii vähe, sest meid pole õpetatud. Enamik naisi lähtub tegutsedes oma keha ülemisest poolest – südamest, mõistusest.

Kui naine õpib oma tähelepanu südamest allapoole suunama, hingamise ja käe hoidmisega kõhul, siis ta saab aru, et seal on peidus tohutu intelligentsus – võimas universaalne energia, mis pöörleb nagu planeet. Just seetõttu tunneb naine end väga võimsana, kui tal on hea rasedus.

Kontoriinimesed ei anna endale aega olla looduses ja maaga ühenduses, nad jooksevad näiteks jõusaalis lindi peal. Eestis on nii palju metsi, võimsaid ja ilusaid kohti, mis annavad energiat – neis tasub käia, selle asemel et minna kinno!

Kuidas veel naisenergiaga ühendusse saada?

See on väga lihtne. Päeva peaks alustama pärast ärkamist teadlikult oma kehasse sisenemisega. Vastasel juhul juhib mõistus su päeva ja sa ei saa oma energiaga ühendust. Sule näiteks silmad, pane pöial ja nimetissõrm kokku ning keskendu aeglaselt ja sügavalt hingamisele, nii et alakõht liigub. Võid ka panna parema käe südame kõrgusele rinna keskele ja vasaku käe alakõhule ning siis sügavalt hingata – see on hea kiire viis tunda kohalolekut oma kehas, kas või ühe minutiga arvuti ees.

Teine kiire harjutus: võta kingad ära, hoia jalgu põrandal, pea hinge kinni ja pigista vagiinas kõik lihased kokku, seejärel lõdvesta. Piisab kas või kolmest korrast. Kõri ja vagiina on omavahel seotud, nii hoiad energiat kehas.

Kuidas mees saab aidata naisel õnnelikum olla?

Naine armastab seda, kui teda märgatakse ja vaadatakse. Riided, meik, söögitegemine – kõik on tegelikult mehe jaoks. Nii et parim, mida mees saab teha, on märgata oma naise ilu. See mõjub nagu päike maale – kui päike paistab, siis maa peal lilled avanevad. Lihtsalt ütle: sa näed ilus välja, mu arm. See on suurim kingitus, kui mees hetkeks peatub, vaatab naist ja päriselt märkab. Sellest veel parem on ainult füüsiline kontakt – suudlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles