Kümme nippi, kuidas panna mees end kuulama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Naised kurdavad sageli, et kallimad ei kuula neid. Mehed ütlevad enda kaitseks, et naised räägivad niivõrd palju, et nende juttu on lihtsalt raske jälgida. Mida teha?

Siin on kümme nippi naistele, kuidas panna mehed end kuulama, kirjutab femalefirst.co.uk.

1. Lõpeta niisama lobisemine. Kui sa pole võimeline isegi oma mõttevoolu jälgima, siis ära loodagi, et keegi teine seda suudab. Lõpeta lobisemine ja asu asja kallale.

2. Ära mängi mänge. Ära liialda, kui sa mehele mõnda lugu räägid. Kui olete juba mõnda aega koos olnud, siis saab mees ilmselt aru, millal sa liialdad ja millal mitte ning ta lülitab end lihtsalt välja, kui mõistab, et see lugu kestab veel kaua. Pealegi ei võta ta sind tõsiselt, kui sa alati lugusid suuremaks räägid.

3. Räägi asjast. Ära räägi mehele mingit suurt eellugu, vaid asu kohe asja kallale. Muidu võib juhtuda, et su sissejuhatuse tõttu ootab mees midagi suuremat, kui sul tegelikult on rääkida.

4. Kasuta märguandeid. Suhtes olles tuleb ikka ette, et mõni vestlus on teil tõsisem ja mõni n-ö kergem. Kui sa tahad, et mees mõne olulise teema puhul tähelepanelik oleks, kasuta silmsidet, puuduta tema nägu, võta tal käest kinni – kasuta märguandeid, mis tema tähelepanu köidaks.

5. Jälgi oma hääletooni. Kui tõstad alati tühiste asjade pärast häält, siis kaotab mees peagi austuse sinu «tõsisema» hääletooni suhtes. Vali igaks hetkeks õige hääletoon, et oma tundeid kõige paremini edasi anda.

6. Vali õige vestlusteema. Väldi teemasid nagu maniküür, vahatamine, kuupuhastus ja hormoonid – mees ei tea neist niikuinii midagi ja tõenäoliselt kaotaks kiiresti huvi, kui sa neil teemadel rääkima hakkaksid. Räägi asjadest, mille puhul sa tead, et mehel on oma arvamus, vastasel juhul võid monoloogi pidada. Kujuta ette, kuidas sind reageeriksid, kui mees hakkab sulle rääkima automootorist.

7. Räägi asja pärast. Mõtle sellele, kas sa räägid kindla põhjusega või vaid selleks, et vaikust täita? Kui põhjuseks on viimane, siis peaksid ehk kaks korda mõtlema enne, kui suu lahti teed.

8. Vasta empaatiale empaatiaga. Pea meeles, et kõnelemine on kahesuunaline tänav. Kui tahad, et mees suhtuks sinu muredesse empaatiaga, siis käitu tema murede puhul samamoodi. Vastastikune austus kallima tunnete suhtes viib väga kaugele.

9. Autasustamine. Võib tunduda, et autasustamine on miski, mis on oluline lemmikloomade puhul, aga ka inimestele meeldib see, kui neid kiidetakse. Täna kallimat, et ta sind kuulas, puuduta tema põske või suudle teda. Näita pisikeste žestidega, et hindad teda.

10. Kuula ka teda. Suhtes on oluline, et partnerid oleksid võrdsed. Kui oled 20 minutit vaid endast rääkinud, siis anna ka mehele võimalus rääkimiseks. Näita talle, et sa kuulad teda, küsides tema jutu kohta küsimusi. Võib-olla on tal midagi ammu südamel olnud, kuid ta pole osanud seda teemat jutuks võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles