Seitse põhjust, miks võiks kuni 30. eluaastani vallaline olla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud noored naised igatsevad täisealiseks saades romantilist suhet. Ent on mitmeid põhjuseid, miks naine võiks vähemalt 30. eluaastani oma elu üksinda nautida.

Siin on seitse põhjust, miks võiks kuni 30. eluaastani vallaline olla, kirjutab Allwomenstalk.

1. Vabadus teha seda, mida tahad

Üks peamisi põhjuseid, miks tasuks noores eas vallaline olla, on see, et saad oma vabadust ja iseseisvust nautida. Sa võid minna ja tulla siis, kui ise tahad ega pea oma isiklikke otsuseid kellelegi õigustama. Sa võid käia väljas nii paljude kaaslastega, kui ise soovid ega pea sellepärast end süüdi tundma. Mida rohkem kogemusi sul erinevate partneritega on, seda kergem on sul välja selgitada, millise inimesega tahad sa oma elu koos veeta.

2. Sa ei pea kellegi eest vastutama

See põhjus on eriti oluline neile, kes ei taha teiste inimeste eest vastutada. Sa ei pea muretsema, et söök oleks valmis, toad korras ja asjaajamised tehtud. See ei tähenda ka seda, et sa ei õpigi kunagi vastutama. Seda on kerge õppida näiteks läbi vabatahtliku tegevuse, pereliikmete eest hoolitsemise või tööl ülesannete suurendamise kaudu. Praegu aga naudi aega, mil vastutad vaid enda asjade ja tegemiste eest.

3. Isiklik ruum

Vallalise ja vaba naisena tuled tavaliselt ilmselt tühja koju, kui sul pole just korterikaaslaseid või koduloomi. Kuigi mõnikord võib sul olla ka kaaslane, saad sa enamasti suures voodis üksi laiutada, sa ei pea muretsema, et keegi külmkapist sinu söögi ära sööb ja saad alati ise valida, milliseid telekanaleid vaatad. Ainus inimene, kes sinu maailma pääseb, on sina ise.

4. Rahu

Kui oled vallaline, ei paina sind need probleemid, mis paarisuhteid proovile panevad. Kõik suhted ei ole muidugi negatiivsed ja probleeme täis, kuid igas suhtes on omad tõusud ja mõõnad. Teise inimesega suhtes olemine võib olla väsitav, eriti kui oled selline inimene, kes kulutab palju energiat selleks, et asjad sujuvalt toimiks. Suhtes vaieldakse väärtushinnangute, elamistingimuste ja näiteks rahaasjade üle. Vallalise elu on sellega võrreldes rahulik.

5. Keskendu karjäärile ja eesmärkidele

Kõik eelpool nimetatud punktid annavad sulle võimaluse keskenduda rohkem oma ambitsioonidele, huvidele ja eesmärkidele. Suhe võib hakata karjääri segama ja vastupidi. Muidugi on tore ka see variant, kui leiad enda kõrvale kellegi, kes sind toetab, kuid mõnikord tuleb see teekond üksi läbi teha.

6. Loo suhe iseendaga

Kui oled vallaline ja vaba kuni 30. eluaastani, siis on sul võimalus iseennast paremini tundma õppida. Oled ilmselt kuulnud ütlust: sa ei saa armastada teisi, kui sa ei armasta iseennast. Kuluta oma noorus sellele, et end tundma ja armastama õppida. Võib-olla pole sa kindel, milline on sinu roll elus või kelleks sa tahad saada. Praegu on ideaalne aeg neile asjadele mõelda.

7. Pole midagi kahetseda, pole ka identiteedikriisi

Paljud vanemad inimesed võivad sulle öelda, et peaksid kannatlikult ootama abielu ja lapsi. Esialgu võib olla seda raske mõista, kuid tegelikult aitab see vältida 30. eluaastatele eelnevat kriisi. Järgi oma unistusi nüüd ja kohe, kui miski ei seisa su teel ees. Sa pole kunagi liiga vana, et oma unelmaid tõeks teha, samas ei taha sa hilisemas elus ka kahetseda, kui mõtled tagasi oma elule. Kõik naised ei saa seda kogeda, kuid ühel hetkel elus on see väga võimalik – eriti siis, kui sa pole kunagi varem aega maha võtnud, et oma huvidega tegeleda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles