Kolm põhjust, miks tasuks külastada naistearsti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Regulaarne naistearsti juures käimine on vajalik selleks, et kontrollida naise suguelundite tervist ja vajadusel saada õigeaegselt jälile terviseprobleemidele. Kahjuks väldivad paljud naised günekoloogi juures käimist, sest nad tunnevad piinlikkust või hirmu.

Kui sina oled üks neist, kes naistearsti juures käimist ei armasta, siis siin on kolm põhjust, miks tuleks seda aeg-ajalt siiski teha, kirjutab terviseportaal healthmeup.com.

Ebaregulaarne menstruatsioon

Naise menstruaaltsükkel näitab, kas tema reprodutiivtervis on korras või mitte. Kui sul jääb menstruatsioon vahele, kuigi tavaliselt on see väga korrapärane olnud, või kui järsku on kuupuhastus muutunud ebaühtlaseks, siis see võib viidata mõnele terviseprobleemile. Kui jätkad selle ignoreerimist, võid hilisemas elus silmitsi seista tõsiste reproduktiivtervise probleemidega. Mõistlik oleks oma günekoloogi külastada ja temaga nõu pidada.

Ebatavaline eritis tupest

Tupest tulenev eritis pole iseenesest midagi ebatavaliselt, seda esineb kõigil naistel. Tavaliselt on see valget värvi, veidike paksema konsistentsiga ja lõhnatu. Kui sa aga märkad, et see eritis on muutunud kollakaks või rohekaks ning lõhnab ebameeldivalt, siis peaksid naistearsti poole pöörduma. Tegemist võib olla mõne nakkushaigusega.

Rasestumisvastased vahendid

Kui naine muutub seksuaalselt aktiivseks, kuid ei soovi rasestuda, oleks mõistlik günekoloogi külastada ja uurida rasestumisvastaste vahendite kohta. Kui sinus tekitab ebamugavust mõte, et pead raseduse välitmiseks regulaarselt tablette hakkama sööma, siis tea, et leidub ka mitmeid teisi võimalusi, mille puhul ei pea lisahormoone sisse sööma. Kõige mõistlikum oleks sellest rääkida naistearstiga, kes oskab sulle sobivaimat vahendit soovitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles