Haigekassa loodab ihtüoosihaigetele lastele appi tõtata

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihtüoosihaigete laste nahk vajab pidevat kreemitamist.
Ihtüoosihaigete laste nahk vajab pidevat kreemitamist. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigikogus vastu võetud ravikindlustuse seaduse muudatuse alusel tekib haigekassal esmakordselt võimalus ihtüoosihaigetele vajalike kreemide kompenseerimiseks.

Kõnealune seadusemuudatus ootab praegu veel Vabariigi Presidendi väljakuulutamist. Seaduse alusel tekib haigekassale seaduslik alus, millele toetudes saab haruldase nahahaiguse ihtüoosi ravimiseks vajalike niisutavate baaskreemide ostu toetada.

Haigekassa ravimiosakonna juhataja Erki Laidmäe tõdes Tarbija24-le, et seda, millist kreemi täpselt kompenseerima hakatakse, pole võimalik hetkel öelda. «See sõltub sellest, milliste kreemide kohta arstid taotlused esitavad ja kuidas lõpeb nende taotluste menetlus haigekassas,» selgitas ta.

Samuti lepitakse taotluste menetluse käigus kokku kreemide väljakirjutamise täpsemates tingimustes ja sellest omakorda sõltub kompensatsiooni saavate isikute arv.

«Sama seadusemuudatus võimaldab meil hakata kompenseerima ka toidulisandeid, mis mõnede harvaesinevate haiguste korral on arstide hinnangul patsientide ainsaks ravivõimaluseks,» toonitas Laidmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles