Kuus suurimat viga, mida köögis tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik inimesed pole tippkokad. Me ei pruugi teada, millist nuga millise liha lõikamiseks kasutada ja see on normaalne. Aga kui tead, millised on suurimad vead, mida sa köögis teed, siis on kerge oma käitumist muuta. Seeläbi muutub tegutsemine köögis tunduvalt lihtsamaks.

Halb nuga

Korralikud kööginoad on kallid, kuid samas muudavad need su elu köögis kergemaks, kirjutab Genius Beauty. Sa ei osta ju iga kuu uut nuga, seega võta seda pigem kui pikaajalist investeeringut. Siin on paar näidet, millised noad võiksid köögis olemas olla: suur kokanuga, väike juurviljanuga, pikk fileerimis- ja kalanuga, leiva- ja saianuga.

Liiga kuiv pasta

Kui tahad makarone keeta, ära veega koonerda. Arvesta sellega, et makaronid paisuvad keetmise ajal. Umbes pool kilo makarone vajab 5-7 liitrit vett, siis võid kindel olla, et tulemus on hea, mitte pudrutaoline. Lisa makaronide keeduveele ka korralikult soola (mõned tippkokad on soovitanud makaronide keeduvett maitsestada samamoodi nagu kartulite oma).

Liigselt sõtkutud tainas

Tainas ei vaja pikalt sõtkumist, sest see võib kummiseks muutuda. Eriti tundlik on tainas, milles on võid, seda tuleks sõtkuda õrnalt ja kiiresti.

Külm toiduõli

Külma õli kasutamine muudab toiduained maitsetuks ja praepanni räpaseks. Toiduõli ei tasuks hoida külmkapis ja õli võiks pannile valada alles siis, kui pann on juba kuumaks läinud.

Liiga vara lisatud küüslauk

Küüslauk, mis on toidule liiga varakult lisatud, muutub millekski, mida ei saa küüslauguks nimetada. Sel puudub kuju, maitse ja hea lõhn. Lisa küüslauk söögile vahetult enne poti või panni tulelt eemaldamist. Küüslauku on mõistlikum tükeldada, mitte kasutada küüslaugupressi.

Liha liiga sage keeramine

Mida rohkem sa lihatükki pannil keerad, seda kuivemaks ja kõvemaks see muutub. Tavalist praelõiku tuleb pannil vaid ühe korra keerata, siis võid kindel olla, et see tuleb tõeliselt maitsev ja mahlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles