Monika Tuvi: maatöö on sama efektiivne kui tervisesport

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Tuvi
Monika Tuvi Foto: Ardo Kaljuvee/Mari Luud

Hiljuti avaldati uuring, millest selgus, et kolmandik Eesti elanikest ei tee üldse sporti. Treener Monika Tuvi avaldas ajakirjas Naised kahtlust, kas see tõesti saab nii olla, sest tema on märganud, et inimesed löövad hea meelega kaasa maratonidel, suusaradadel ja treeningutes. Lisaks on Eestis palju maainimesi, kes teevad kõvasti tööd.

«Maatöö tegemine on sama efektiivne kui tervisesport – kummardad ja kükitad, korjad oksi, liigud ringi. See on ikkagi aktiivne liikumine,» toonitas Tuvi. «Seda enam, et teed seda õues.»

Treeneri selgitusel on lihtsam neil, kes on kogu aeg aktiivsed, sest kui pikk paus jääb sisse, on hiljem raske uuesti alustada. «Kõik on individuaalne – kui inimene pole enne midagi teinud, tasub alustada sellest, et lähed õue jalutama. Mina tunnen küll, et palju kehvem on olla, kui olen lihtsalt diivanirežiimil olnud. Liikumine on igal juhul oluline, kas või pikemalt jalutamine. Kel muidu motivatsiooni pole, võtku endale koer,» soovitab ta. «Või kui on noorem laps, las see sõidab jalgrattaga ees, kappad talle järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles