Tiina Park: alles pikalt ära olles saad aru, kui väga kodumaad armastad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Park
Tiina Park Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Teledaam Tiina Park, kes elas 90ndate alguses neli aastat perega Ameerikas, rääkis Naistelehele, kuidas see teda mõjutas.

«Abikaasa ei tahtnud üksi minna ning nii läksimegi perega kaasa. Lapsed läksid seal kooli ja mina sain tööle Ameerika Hääle toimetajana, lisaks keeleõpetaja ja giidina,» meenutas ta.

Algselt plaaniti võõrsile jääda aastaks, kuid Tiina abikaasa Andruse teadustööd saatis edu ja nõnda jäädi Ameerika Ühendriikidesse neljaks aastaks. «Ma tundsin pidevalt meeletut koduigatsust. On uskumatu, kuidas see pikalt ära olles välja lööb – siis saad aru, kui väga sa tegelikult oma kodumaad armastad,» tunnistas ta.

Nn kõigi võimaluste maa Tiina Parki ära ei võlunudki, selle asemel meenutas ta igatsedes Maarjamaa ainulaadset heinalõhna. «Selline lõhn on ainult Eestis ja mitte kusagil mujal,» teab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles