Veider nipp, kuidas rikas välja näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lopez ja Casper Smart
Jennifer Lopez ja Casper Smart Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Kui tahad, et sind peetaks varakaks ja mõjukaks inimeseks, siis unusta pärlid ja kasukad. Tuleb välja, et tarvis on vaid mugavaid dressipükse.

Harvardi ärikool avaldas uuringu, milles leiti, et kui tänaval möödujate seast peetakse rikkaks neid, kel on seljad korralikumad rõivad, siis luksuspoodide müüjad eeldavad, et kõige rohkem ostavad kleidid, kel on seljas dressid või teised spordirõivad, vahendab Ivillage.

Samuti austavad tudengid rohkem professorit, kes kannab t-särki ja on oma habeme välja kasvatanud, kui seda, kel on seljas viks ja viisakas ülikond ning habe aetud.

Uurijate selgitusel on aga võtmeküsimus hoiakus – lohakas stiil peab olema teadlikult valitud ja selle tagant peab paistma enesekindlus.

Nii et kui soovid, et poodnikud peaksid sind väga tähtsaks ja rikkaks tegelaseks, kanna kapuutsiga dressipluusi ja ära müüjatega lobise.

Illinoisi ülikooli professori Marshall Scott Poole’i sõnul on heal järjel inimesed sõnaahtrad. «Inimesed eeldavad, et oled asjatundlik ja kui sa räägid, siis nad kuulavad sind,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles