Viis moodust, kuidas vananemisele pidur tõmmata ja alati nooruslik välja näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joo vett kohe praegu!
Joo vett kohe praegu! Foto: SCANPIX

Vananemine on mõistagi loomulik protsess ja seda ei saa vältida. Mida vanemaks saad, seda kiiremini kaotab nahk niiskust ja allub kergemini kahjustustele. Õnneks on olemas meetodeid, kuidas seda protsessi aeglustada, et parem välja näha. 

Joo piisavalt vett

Inimkeha koosneb 60 protsendi ulatuses veest, kuid igapäevased toimingud kahandavad seda vajalikku ressurssi, mida peab ise pidevalt taastama. Joo vähemalt 8 klaasi vett iga päev. Parem oleks juua veel rohkem. Piisav vee joomine hoiab siseorganid ja seedesüsteemi töökorras. Lisaks püsib tänu sellele nahk pringina ja vesi uhab kehast mürke välja, kirjutab Fitnea.

Vähenda stressi

Kõik kogevad stressi, kuid seda peab oskama juhtida. Uurijate sõnul kiirendab vaimne stress vananemisprotsessi. Pidev stressiseisund mõjutab organismi loomulikku tasakaalu, mis omakorda kahjustab hormoonide eritumist, rakkude taastamist ja kollageeni tootmist.

Puuviljamask

Tee ise mask puuviljadest, mis sulle meeldivad. Näiteks võid määrida oma näole papaiat. Selle vilja ensüüm papaiin koorib kuiva nahka ja vähendab melaniini ladestumist. Samamoodi võid näole hõõruda purustatud maasikat või aaloed. Aaloe on suurepärane taim, mis aitab kortse siluda ning uute kortsude tekkimist edasi lükata.

Tee regulaarselt trenni

Kui tahad nooruslikult kumavat nahka, ei tasu füüsilist koormust alahinnata. Regulaarne treening aitab vananedes säilitada lihastoonust ja paindlikkust, kaitseb südameprobleemide eest ja hoiab sind noorena nii seest kui väljast. Füüsiline koormus suurendab verevoolu kogu kehas ja see soodustab ka taiplikkuse säilitamist. Mugav moodus, kuidas olla liikuv, on käia jalutamas.

Jälgi tervislikku dieeti

Noorusliku välimuse nimel pead toituma mitmekülgselt, põhirõhk peab olema aedviljadel ja puuviljadel. Hoidu punasest lihast või veiselihast ja eelista mereande. Jäta hüvasti valge saiaga ja tarbi selle asemel täisteratoitusid. Taimetoitudes on vajalikke antioksüdante, mis võitlevad organismis vabade radikaalidega, aidates vältida haigestumist. Kui toitud tervislikult, siis näed parem välja, aga ka tunned end paremini ja sul on piisavalt jõudu, et tegeleda selliste asjadega, mis teevad sulle rõõmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles