Suurhaigla EMO on kimpus viirushaiguste põdejatega

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) teatab, et jätkuvaks ja juba nädalaid kestnud mureks on erakorralise meditsiini osakonna (EMO) meedikute jaoks suur hulk ülemiste hingamisteede viiruinfektsioonidega pöördujaid.

Ehk väga palju on nn rohelise triaažikategooriaga abivajajaid. EMO juhataja Kristiina Põllu paneb taaskord viirusinfektsioonidega patsientidele südamele, et neil tuleks siiski esmalt ühendust võtta oma perearstiga.

Möödunud nädala esmaspäevast  kuni täna hommikuni pöördus regionaalhaigla EMOsse kokku 1427 patsienti, kellest 281 vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli pea kolmandik kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 32 patsienti.

Kristiina Põllu sõnul oli eelmine nädal pisut rahulikum – abivajajaid oli 94 võrra vähem kui nädal varem. «Töisemad päevad olid esmaspäev, mil oli 221 pöördumist ning teisipäev ja laupäev,» lisas Põld. Traumadega pöördujaid oli kokku 297. Üks viiendik EMOsse pöördujaist vajas edasist haiglaravi

PERH palub erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles