Lugeja küsib: millal võib pärast sünnitust jälle trenni tegema hakata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Millal ma võiksin pärast lapse saamist jälle trenni tegema hakata?» küsib lugeja Emmede Klubis.

Vastab füsioterapeut Kristine Stalidzane

See, millal naine peale sünnitust trenni tegemise juurde naasta võib, on väga individuaalne. Esiteks peaks jälgima, kuidas sa ennast tuled, milline oli sünnitus, kui kerge või raske elutempo vastsündinuga on ja kui palju sa enne rasedust ja raseduse ajal trenni tegid.

Kui naisel oli loomulik sünnitus, soovitatakse rahulikult alustada ja jälgida, palju ta teha suudab. Soovitav oleks enne treeningutega alustamist spetsialisti juures käia, et teada saada, milline on sinu lihaste, liigeste, kõhulihaste seis ja keha üldine toonus. Kindlasti oskavad nad sind aidata ning nõustada.

Ka günekoloogiga võiks konsulteerida - milline on sinu sünnitusjärgne taastumine.

Kui ema ennast hästi tunneb, võib ta trenni tegemise juurde naasta mõne nädala pärast peale sünnitust. Seda muidugi juhul, kui sa olid enne rasedust füüsiliselt aktiivne. Alusta siiski vaikselt ja sujuvalt.

Iga naine peab enda keha usaldama ja kuulama. Mida sinu sisetunne ütleb? Kui sa kahtled, mine kindlasti spetsialisti juurde.

Kui naine imetab, ei tohiks väga intensiivsete trennidega alustada, sest see võib piima koostist muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles