Pane tähele, et sa pahaaimamatult oma värvitud juukseid ei rikuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevadel soovivad paljud oma välimust värskendada ja värvivad juukseid. Kaunis värv ei kesta kahjuks kaua, kui seda ei osata säilitada. Hoidu nendest tegevustest, kui soovid oma kaunist juuksevärvi kauem hoida.

Pesed juukseid liiga tihti

«Värvi suurim vaenlane on vesi,» nendib juuksur Ruth Roche portaalis Woman’s Day. Kemikaalid juuksevärvis teevad juuksed tundlikumaks ja vee kahjulikule toimele vastuvõtlikumaks. See ei tähenda muidugi, et sa ennast pesta ei tohiks, piisab ka mõnest muutusest tavarutiinis. Näiteks võiksid vältida liigset loputamist. «Kui oled kasutanud šampooni ja palsamit, siis ära hoia juukseid enam minuteid voolava vee all,» soovitab P&G teadlane Teca Gillespie, kelle sõnul võiks vältida juuste igapäevast pesu ja seda kuivšampooni abil edasi lükata. Lisaks tuleks juukseid pesta leige või isegi jaheda veega. Kuumus leotab värvi veelgi kiiremini lahti. Mida kuumem vesi, seda kiiremini värv hääbub.

Sa ei kasuta värvitud juustele mõeldud palsamit

Värvitud juuksed on pisut kuivemad ja hapramad kui enne värvimist. Seetõttu peaks kindlasti kasutama värvitud juustele mõeldud palsamit ja sellega pole mõtet ka koonerdada. Regulaarne palsami kasutamine tekitab juustele kaitsekihi, mis ei lase värvil nii kiiresti maha kuluda. Kasuta palsamit iga kord kui pead pesed, kas siis, kui sul on õhukesed juuksed. Juuksejuured ei ole nii suures palsamijanus kui otsad, mis võivad olla juba aastaid vanad ja väga kuivad.

Kasutad liiga tihti koolutajat, sirgendajat ja fööni

Värvitud juuksed taluvad kuumtöötlemist veelgi kehvemini kui värvimata juuksed. Kasuta enne soengu tegemist kuumakaitset.

Lased juustel päikese käes pleekida

Kui plaanid pikalt päikese käes olla, siis kanna kindlasti mütsi või kübarat, mis ei lase värvil hääbuda.

Uus värv kantakse juustele ebaühtlaselt

Kui värvid juuksejuuri, siis ole hoolikas, et sa ei paneks liiga palju värvi sinna, kus juuksed on juba värvitud. Muidu läheb eelnevalt värvitud ala tumedamaks kui juured. Kui tahad vana värvi üle värvida, siis kanna uus värv kõige pealt juuksejuurtele ja oota viis minutit. Seejärel võid värvida ka ülejäänud pea ja värv jääb märksa ühtlasemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles