Prae asemel: täidetud portobello seened

FOTO: Merrit Kiho

Lihakatest portobello seentest annab MerMeri kodurestorani perenaise Merrit Kiho sõnul teha prae mõõtu roa.

Et mõne nädala eest õnnestus meil MerMeris koos külalistega valmistada ja maitsta Sitsiiliast pärit kevadtrühvleid, jäid seened kummitama. Aga katsu sa siinkandis post-trühvlit leida! Seega haarasime koju kaasa pakikese portobello seentega ja käisime nendega alljärgnevalt ringi.

Täidetud portobello seened

Neljale eelroaks, kahele prae asemel

•    4 portobello seent

•    pool pisemat punast paprikat

•    pool pisemat kollast paprikat

•    kolmandik suvikõrvitsat

•    küüneke küüslauku

•    300 g lihaveise hakkliha

•    extra virgin oliiviõli

•    soola, pipart

•    vürtsköömne-pipra segu (paar keerdu veskist)

•    Parmesani juustu tunde järgi

Eemalda seentelt jalad ja õõnesta ettevaatlikult ka pisut sisu välja, siis mahub sinna rohkem täidist. Haki paprikad ja suvikõrvits kuubikuteks, viiluta küüslauk õhukeseks, haki ka seente eemaldatud osa. Prae segu keskmisel kuumusel mõni minut, tõsta kuumust, lisa hakkliha ja vürtsid ning prae kergelt läbi.

Soojenda ahi (grillrežiimil) 190 kraadi peale. Nirista seentesse pisut oliiviõli, raputa väheke soola ja täida pannil oleva seguga, riivi peale pisut juustu ja küpseta ahjus u 10 minutit. Serveeri meelepärase salatiga.

Tagasi üles