Staarid utsitavad trennis higistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine aeroobikakuninganna Jane Fonda on enda toitumishäiretest rääkinud väga avatult. Buliimia kimbutas teda 12. eluaastast, sellele lisandus peagi ka anoreksia, mis koos kimbutasid naist 30 aastat.
Endine aeroobikakuninganna Jane Fonda on enda toitumishäiretest rääkinud väga avatult. Buliimia kimbutas teda 12. eluaastast, sellele lisandus peagi ka anoreksia, mis koos kimbutasid naist 30 aastat. Foto: Reuters / Scanpix

Tähelepanu, popkultuur liitub kehakultuuriga! Kuulsad näitlejad ja muusikud on hakanud andma isiklikku eeskuju, kuidas nendesuguseks saada – vähemalt väliselt.

Aitab diivanil lösutamisest, näivad kuulutavat maailmakuulsused. Nad on hakanud üllitama trennivideoid, avama spordiklubisid, reklaamima jõumasinaid ja toidulisandeid.

Trennivideote kuningannaks võib pidada legendaarset Jane Fondat, kes juba 1980ndatel aeroobikatrikoos oma fänne hullutas. 76-aastase näitlejatari jõud ei ole sugugi raugenud, moodsa soengu ja kadedaks tegeva figuuriga Fonda annab tänaseni välja koduseks trenniks sobilikke DVDsid ja raamatuid. Tõsi, viimasel ajal on fitnessiguruks nimetatud Fonda rabeleva aeroobika vahetanud rahulikuma võimlemise vastu, kombineerib omavahel jooga, meditatsiooni ja Pilatese elemente ning mõtleb üha enam vanematele või nõrgas füüsilises vormis trennihuvilistele.

Siiski kritiseeritakse näitlejannat üksjagu, kuna ta on korduvalt käinud ilukirurgi noa all ning ka tunnistanud, et aeroobikavideote tegemine enam kui 30 aastat tagasi sai suuresti alguse just rahateenimise eesmärgil. Ometi ei osanud tollal keegi ette näha, et Fondast saab sel alal teerajaja.  

Madonna kutsub samuti kõiki treenima, ennekõike oma spordiklubidesse, mis paiknevad maailma suurlinnades, Moskvast ja Roomast kuni Sydneyni. Hard Candy nimeline spordiklubikett pakub kirevat paletti keerulise nimega treeningstiilidest, nagu Bosu Body, Cardio Kick, Deepwork, Engine, Hard Core, Latin Explosion jpm.

Üks veidramaid on ilmselt Strength & Heels, kus nii naised kui ka mehed pannakse kontsakingades trenni vihtuma. Madonna klubides on lisaks jõusaalidele lapsehoid, basseinid, saunad ja kohvikud, kus võib mekkida lauljanna tervislikke jooke ning imetleda tema piltidega kaetud seinu.

Et jõuda sama heasse vormi nagu Madonna, tuleks kuuel päeval nädalas vähemalt kolm tundi järjest trenni teha.  

Imejoogid ja -masinad

Näitleja, poliitik ja endine kulturist Arnold Schwarzenegger on valinud pisut teise tee ning reklaamib omanimelisi spordipulbreid. Arnoldi-nimeline sari sisaldab vitamiinide ja toidulisandite segusid, mis peaksid aitama muskleid kiiremini suureks pumbata. Mullu toidulisandite firmaga MusclePharm käed löönud Schwarzenegger peab seda heaks võimaluseks propageerida sportlikku eluviisi üle maailma. Lisaks on filmi «Terminaator» kangelane tegev toimetajana spordiajakirjades Muscle & Fitness ja Flex.

Hiljuti aga esines valjuhäälselt tervislikke eluviise pooldav näitleja hoopis õllereklaamis.   

Teinegi märulinäitleja ja võitluskunstide austaja Chuck Norris kasutab end agaralt reklaaminäona. Ta näitab oma muskleid jõumasinal Total Gym, mis on Norrise sõnul justkui imetoode. Sellega saab väidetavalt suurendada muskleid ja vastupidavust, kaotada kilosid, saavutada hea vormi ja enesetunde – ning seda kõike vaid 10–20 minutiga päevas. Norris kinnitab, et on kasutanud seda masinat juba 30 aastat.

Ulakas trenn voodis

Jane Fonda eeskujul on paljud staarid otsustanud enda trennis vihtumise linti võtta ning seda tervele maailmale näidata. Nii demonstreerib skandaalne telekuulsus Kim Kardashian, kuidas nädalaga oma lemmikteksadesse mahtuda. Seejuures teeb ta harjutusi õlgadeni rippuvate kõrvarõngaste ja õhtumeigiga, mistõttu tundub kogu ettevõtmine pisut koomiline.

Omamoodi harjutuste DVD on välja andnud ka Playboy modell, «Rannavalve» seriaalis kuulsust kogunud näitleja Carmen Electra, kes demonstreerib oma strippaeroobika oskusi. Seejuures on üks video filmitud lausa magamistoas, küünlavalguses ja maheda muusika saatel. Kuigi riided jäävad treenerile video lõpuni kenasti selga, on tegemist siiski üpris vallatu ja veidra trenniga, kus tuleb vahel kontsakingadega voodi peale ronida ning seal kõhu- ja seljalihaseid treenida.

Kunagise tüdrukutebändi The Spice Girls staarid Geri Halliwell ja Mel B on samuti agarad spordifännid. Nii näitab Geri oma joogaoskusi ning Mel B, kuidas higistava aeroobikaga heasse vormi saada. Endine popgrupp Pussycat Dolls üllitas aga ühise trennivideo, kus neiud kord napis riietuses ja tossudes, kord kontsakingades oma parimaid treeningu- ja tantsunippe jagavad.

Trennivideote tegemine ei ole sugugi vaid kaunite daamide pärusmaa – isegi räppmuusik Nelly on oma jõutreeningud linti võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles