Ideid, kuidas süüa kuusevõrseid

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusevõrsed kõlbavad süüa, kui nende okkad on veel n-ö kinni.
Kuusevõrsed kõlbavad süüa, kui nende okkad on veel n-ö kinni. Foto: Hanneli Rudi

Taimetark Maret Makko soovitab ajakirjas Naised süüa kevadel seda, mis parasjagu looduses valmimas on. Varakevadel tasub kuuse küljest noppida värskeid võrseid, milles on väga palju vitamiine.

Õrnad kuusevõrsed on nii pehmed, et neid võib lihtsalt salatile raputada või õues jalutades põske pista.

Maret pakub välja ka maitsevõi retsepti, mida tasub kindlasti ise järele proovida. Haki taluvõi sisse peotäis kuusevõrseid, need annavad võile mõnusa hapuka maiste. Kui hapu sulle ei meeldi, võid sinna sekka lisada ka pisut mett. Mesi ei lase võil rääsuda ja ka võrsed ei saa koheselt närbuma hakata, seega säilib meega kuusevõrse-maitsevõi oluliselt kauem. Enne esimest maitsmist peaks selline või külmikus maitsestuma vähemalt veerand tundi.

Lisaks võib kuusevõrsetega rikastada joogivett – kui võrseid lisada veekannu, imab vesi kasulikud ained endasse. Hakitud kuusevõrseid võib lisada ka maitserohelisena supi peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles