Siiri Oviir abielust: tempel hoiab suhet kinni küll

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir.
Siiri Oviir. Foto: Peeter Langovits

Siiri Oviir (66) on üle 40 aasta abielus olnud ja ei pea õigeks arvamust, et mis see tempel ikka loeb. «Loeb tegelikult küll – tempel hoiab suhet kinni,» avaldab ta arvamust ajakirjas Naised.

«Suhtes tuleb ette tülisid ja arusaamatusi, mis on loomulik, kui kokku tulevad kaks eraldikasvanud inimest. Mina olen üle 40 aasta abielus olnud ja meil on ka tülisid olnud. Eks siiamaani on mõningaid asju, kus oleme erineval arvamusel. Nüüd sa aga ei hakka selle pärast võitlema, ütled «jaa-jah» ja teed ikka nii, nagu ise tead, ja teine pool samamoodi,» selgitab poliitik.

Siiri sõnul oli alguses nende abielus kindlasti rohkem arusaamatusi, sest nad olid noored ja ägedad. «Ma kujutan ette, et kui me ei oleks abielus olnud, oleks pannud ukse kinni ja minema läinud. Niimoodi ju ka tehakse, miks meil muidu nii palju üksikemasid on. Kui sa oled abielus, ei ole see nii lihtsalt võimalik, pead lahutama hakkama. Pahameel aga hajub. Mõtled, kas on ikka vaja. Kui aga ukse kinni lööd – me kõik oleme väga uhked inimesed, eestlased -, siis üks ei kutsu tagasi ja teine ei lähe tagasi,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles