Eesti tüdrukud müüvad end 1000 euro eest fiktiivabieludesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mullu oli Eestis 40 fiktiivabielu juhtumit, enamasti abielluvad Eesti tüdrukud meestega, kelle ainus eesmärk on saada Euroopa Liidu elamisluba.

Inimkaubandusega võitleva MTÜ Living For Tomorrow juhataja Sirle Blumberg rääkis Õhtulehele, et fiktiivabielu võib olla sõlmitud kas pahatahtlikult (mõlemad osapooled on kokkuleppest teadlikud) või teadmatusest (naises tekitatakse usaldus, saadetakse romantilisi kirju ja lubatakse ilusat elu).

Vahel meelitatakse tüdrukuid ka välismaale, peamiselt Küprosele, kus lubatakse neile tööd, kuid kohapeal selgub, et tuleb hoopis mustanahalise võõramaalasega abielluda. Kuna tavaliselt pole kinnimakstud reisile läinud eestlannadel isegi tagasisõiduraha, on nad sunnitud nõustuma.

Blumbergi sõnul on riskirühmaks kutseõppel noored, kes näevad fiktiivabielus head võimalust lisaraha teenida ja peavad juba tuhandet eurot piisavaks summaks ega mõtle tagajärgedele.

Hiljem lahutust soovides tuleb aga seda tegema minna riiki, kus abielu sõlmiti, samuti võib teine pool ära kaduda või keelduda lahutust andmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles